FIFA straft De Rossi keihard: vier duels schorsing

23 juni 2006, 12:41

Daniele de Rossi kan dit WK alleen nog in actie komen als Italië zich weet te plaatsen voor de finale. De middenvelder van Italië heeft van de FIFA een schorsing van vier wedstrijden gekregen naar aanleiding van zijn elleboogstoot in het duel met de Verenigde Staten (1-1). 

Tegen Tsjechië zat de 22-jarige De Rossi het eerste duel van zijn schorsing uit, maar door de straf mist ook de volgende drie duels van zijn ploeg. De Rossi deelde in het duel met de Amerikanen een elleboogstoot uit aan aanvaller Brian McBride, die vervolgens met een bebloed gezicht tegen de grond ging. Voor het begin van het WK liet de FIFA nog weten dat juist deze overtreding keihard zou worden aangepakt bij het eindtoernooi om de wereldtitel.

Volgens een woordvoerder van de Italiaanse bond wilde de FIFA De Rossi eerst voor vijf duels, dus voor de rest van het WK, uitbannen. Een excuusbrief van de middenvelder van AS Roma stemde het strafcollege uiteindelijk iets milder. De Italiaanse bond gaat niet in beroep tegen de schorsing. "Als je een fout maakt, is het juist dat je daarvoor moet boeten. We dienen de uitspraak van de FIFA te accepteren en te respecteren", aldus de woordvoerder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen