Klopp looft blunderende Adrian: "Deed Alisson ook bij ons"

17 augustus 2019 – Jürgen Klopp wilde niet teveel waarde hechten aan de blunder die keeper Adrian zaterdagmiddag maakte. De doelman was op het nippertje fit genoeg om te starten tegen Southampton, maar schoot vlak voor tijd de bal tegen Danny Ings op, die daardoor scoorde en de spanning terugbracht. "Dit hoort blijkbaar bij keepers van Liverpool", grinnikte de manager.

Klopp looft blunderende Adrian: "Deed Alisson ook bij ons"

Op de clubsite blikt hij terug op de moeizame 1-2 overwinning. "Je bent welkom bij Liverpool, Alisson Becker deed hetzelfde", wist Klopp, die verder tevreden was over de Spaanse doelman. "Hij had een gezwollen enkel, dus ik ben blij hoe hij speelde. Hij heeft een hoop reddingen verricht. Maar we konden niet elke bal op hem terugspelen, omdat zijn enkel dik was en hij nog met pijnstillers speelde." In de eerste helft ging Adrian, die vanochtend pas hoorde dat hij fit genoeg was om te spelen, ook bijna in de fout met het wegtrappen van de bal.

"Southampton is gewoon een goede ploeg", zei Klopp over de moeizame wedstrijd. "Ze verdedigen goed en zijn moeilijk te bespelen." Het midweekse duel om de Supercup - gewonnen na verlenging en strafschoppen - hielp ook niet mee. "Ik was onder de indruk hoe fris we eruit zagen, vooral in het begin controleerden we de wedstrijd."

Ook over Alex Oxlade-Chamberlain was hij zeer content. "Hij speelde briljant. Woensdag speelde hij een helftje (zijn eerste basisplaats sinds de blessure, red.), nu was hij klaar om langer mee te doen." Vlak voor tijd kreeg hij nog een (publieks)wissel van Klopp.

Premier League

gerelateerd