Ten Hag op tegengoal na tevreden en hoopt op Ziyech en Promes

17 augustus 2019 – Erik ten Hag was tevreden met de 1-4 zege van Ajax op bezoek bij VVV-Venlo zaterdagavond. Hoewel de oefenmeester ook verbeterpunten zag, vond hij het overall goed van de Amsterdammers. "Je moet de eerste goal snel maken tegen een tegenstander die compact staat", wist de oefenmeester, die zag dat Hakim Ziyech vlak voor de pauze de score opende.

Ten Hag op tegengoal na tevreden en hoopt op Ziyech en Promes

Tegenover FOX Sports ging hij in op de overwinning. "Het is moeilijk kansen creëren, maar we moesten meer in onze diepte-loopacties komen. Die hadden we te weinig", zag de coach. "De keren dat we het wel deden, met Promes en Ziyech, is er gevaar. Het doelpunt van Ziyech komt er ook uit voort en als je scoort, wordt de wedstrijd een stuk makkelijker."

Hoewel Ajax al snel op 2-0 kwam in de tweede helft, bleef VVV-Venlo verdedigen. "Blijkbaar wilden ze geen grotere nederlaag", aldus Ten Hag, die vond dat het tegendoelpunt Ajax niet mocht overkomen. "Dat is slordig. Sowieso stonden we twee keer uit een corner niet goed, daarin moeten we ons verbeteren." Complimenten had hij wel over voor Perr Schuurs. "Alleen één slippertje, maar die herstelt hij zelf weer." 

Blessures Promes en Ziyech 
Het vervelende voor Ajax was naast de tegentreffer het vroege uitvallen van Quincy Promes - die echt niet verder kon - en het uit voorzorg wisselen van Hakim Ziyech. "Quincy had last van zijn enkel en dat ging steeds meer opspelen. Hakim had een momentje waarbij zijn enkel dubbel ging, we moeten afwachten hoe dat richting dinsdag gaat. Hopelijk herstelt het snel", zei Ten Hag.

Ajax

gerelateerd