ADO wil AZ ook de komende tijd helpen: "Staan we voor open"

18 augustus 2019, 10:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vrijdag kwam aan het licht dat falende lasverbindingen de oorzaak zijn van het instorten van het dak van het AFAS Stadion. Onderzoeken lopen nog, maar de kans is groot dat AZ voorlopig nog niet in het eigen stadion kan spelen. Dat weet ook ADO Den Haag, en die club is bereid om de Alkmaarders weer te helpen als dat nodig is.

AZ speelde donderdag tegen FC Mariupol in het stadion van ADO en speelt ook zondag, tegen FC Groningen, in het Cars Jeans Stadion. ADO helpt de competitiegenoot graag uit de brand. "Het is een ontzettend drukke tijd en het is natuurlijk heel vermoeiend, maar de samenwerking met AZ is fantastisch", zegt Marcel van der Holst, manager stadion, veiligheid en wedstrijdorganisatie van ADO Den Haag, tegen De Telegraaf. "En de waardering die er vanuit AZ is voor de hulp die ADO heeft geboden, doet goed. Net zoals de respectvolle manier waarop de AZ-supporters zich hebben gedragen in ons stadion met het 'Haags kwartiertje' en het spreekkoor 'ADO bedankt'."

ADO schiet AZ graag te hulp en kreeg daar veel complimenten over uit het land. "Vanuit onze achterban heb ik ook geen wanklank ontvangen over het ontvangen van AZ. Al met al geeft het ons erg veel voldoening", zegt Van der Holst, die ontkent dat het AZ tonnen kost om in het ADO-stadion te spelen. "AZ komt ons natuurlijk tegemoet in de extra kosten die we maken, maar we trekken ze absoluut het vel niet over de oren. Voor ons staat voorop dat we een collega-club die in nood zit willen helpen. Wat ons betreft, hoeft dat niet tot deze twee wedstrijden beperkt te blijven. Als er een vervolgverzoek komt van AZ, dan staan we daar zeker voor open."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen