Alvárez maakt debuut voor Ajax: "Ben hier heel blij mee"

18 augustus 2019 – Het duurde even, maar Edson Alvárez heeft zaterdag zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van Ajax. De verdediger viel in de tweede helft in tegen VVV-Venlo (1-4) en is tevreden dat hij eindelijk speeltijd heeft gekregen.

Alvárez maakt debuut voor Ajax: "Ben hier heel blij mee"

De Mexicaanse topaankoop kwam in het veld als middenvelder. "Ik ben heel blij met mijn debuut", reageert Alvárez bij Voetbal International. "Iedereen weet dat Ajax de grootste club van Nederland is en dat de club vorig jaar fantastisch was in de Champions League. Het zal niet gemakkelijk worden om dat te evenaren", zegt de 21-jarige verdediger.

Omdat Alvárez later aansloot bij de selectie, nam Erik ten Hag de tijd om hem rustig te brengen. "Het was moeilijk om de afgelopen weken geduldig te blijven, maar het voelt goed dat ik nu mijn eerste minuten voor Ajax heb gemaakt. Ik wil de trainer bedanken voor zijn vertrouwen", zegt Alvárez. Dat de Mexicaan als controleur in actie kwam, vond hij fijn. "Ik speel graag op deze positie, dus dat voelde goed. Ik speel het liefst als middenvelder of als centrale verdediger, liever niet als rechtsback. Als ik echt mijn favoriete positie moet aanwijzen, is dat op het middenveld. Maar ik speel ook graag achter, het maakt me niet veel uit."

Ajax

gerelateerd