Spoorboekje: duels in Eerste Divisie, Manchester United in actie

19 augustus 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 19 augustus.

Specials

ErediVisie

In speelronde 3 kwam landskampioen Ajax terug aan kop. Zowel FC Utrecht en AZ morsten afgelopen weekend voor het eerst punten. Zorgen zijn er voor de puntloze clubs ADO Den Haag en PEC Zwolle. Het meeste spektakel kwamen we tegen in Enschede. Daar verzorgden FC Twent en RKC Waalwijk voor een knotsgekke slotfase. Met onze eigen ErediVisie kijken we vanochtend terug op alles wat gebeurde in de vaderlandse competitie.

Wedstrijden

Fenerbahçe - Gazisehir (19.00 uur)

Fenerbahçe start de Turkse competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus Gazisehir. Fener hoopt op een beter seizoen dan het vorige. Onder leiding van Phillip Cocu en later Erwin Koeman bungelde de club lang onderin. Na het vertrek van hen liep alles nog met een sisser af en eindigde de de negentienvoudig landskampioen nog als zesde.

Jong Ajax - NEC (20.00 uur)

Beide clubs hopen na de valse start van vorige week op een positief resultaat. Jong Ajax ging onderuit bij TOP Oss (2-1) en NEC verloor op eigen bodem van FC Eindhoven (1-2). Zowel de Amsterdamse beloften als NEC moeten hoog in het linkerrijtje een rol van betekenis kunnen spelen. Wie van de twee komt meteen op een achterstand te staan?

Wolverhampton Wanderers - Manchester United (21.00 uur)

De maandagavondwedstrijd in de Premier League is een fraai affiche. Wolverhampton Wanderers en Manchester United begonnen vorige week prima aan het nieuwe seizoen en nemen het vandaag tegen elkaar op. Wolverhampton pakte een punt op bezoek bij Leicester City (0-0), terwijl United imponeerde met een 4-0 overwinning op Chelsea. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer is desondanks gewaarschuwd: vorig seizoen verloor Wolverhampton slechts drie keer van een topzes-ploeg.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong Ajax - NEC, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

21.00 uur: Wolverhampton Wanderers - Manchester United, Ziggo Sport, live verslag van het PL-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen