NEC speelt in slotseconde gelijk, Excelsior wint opnieuw

19 augustus 2019, 22:02

NEC heeft het eerste punt van dit seizoen binnen. De Nijmegenaren stevenden op bezoek bij Jong Ajax af op een nieuwe nederlaag, maar in de slotseconde knokten de gasten zich nog naar een punt: 3-3. Eredivisie-degradant Excelsior boekte maandagavond een benauwde zege op Jong AZ (1-2).

Jong Ajax - NEC 3-3

Jong Ajax en NEC verzorgden een spektakelstuk op De Toekomst. In het duel dat heen en weer ging kwam de thuisploeg op een voorsprong door een ketser van doelman Mattijs Branderhorst. Hij liet een schot van Kenneth Taylor los en was Lassana Traoré er als de kippen bij. Aan de hand van uitblinker Randy Wolters knokte NEC zich terug in de wedstrijd. De aanvaller was vertrokken aan de linkerkant na slordig inleveren van Dean Solomons en bediende Sven Braken op maat voor de gelijkmaker. Wolters stond ook aan de basis van de Nijmeegse 1-2. Opnieuw had hij een uitstekende voorzet in huis. Dit keer stond Anthony Musaba klaar om af te ronden. Jong Ajax nam na rust de regie volledig in handen en bracht NEC in de problemen. Met een beetje geluk schoot Victor Jansen de gelijkmaker binnen. Zijn schot werd van richting veranderd door Josef Kvida en dat liet Branderhorst kansloos.  De 3-2 mocht NEC zichzelf aanrekenen. Na slecht uitverdedigen stond Ryan Gravenberch klaar om van afstand de bal droog in het boel te schieten. De punten leken daarmee in de knip, want Jong Ajax bleef probleemloos op de been. Toch ging het mis voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. In extra tijd zette NEC nog een keer aan en pakte het op karakter een punt. Eerst keerde Branderhorst een penalty van Jensen en leek aan de andere kant Dominik Kotarski met meerdere reddingen de 3-3 te voorkomen, maar in de slotseconde bezorgde Kvida NEC toch nog een punt.

Jong AZ - Excelsior 1-2

Op het trainingscomplex van AZ boekte Excelsior een zwaarbevochten zege. De Kralingers bleken effectiever dan de gastheren, die voldoende kansen kregen. Excelsior kwam op voorsprong door een bekeken schot van Thomas Verhaar. Even daarvoor raakte Mauro Savastano het aluminium voor AZ. Ook na de achterstand hadden de Alkmaarders mogelijkheden op een doelpunt. Maar opnieuw viel de treffer aan de andere kant. Halverwege de tweede helft kopte Jeffry Fortes binnen op aangeven van Joël Zwarts. De spanning keerde niet veel later meteen weer terug. Twintig minuten voor het einde benutte Albert Gudmundsson een strafschop. In het vervolg was het billenknijpen voor Excelsior, maar trok de ploeg van Ricardo Moniz de tweede competitiezege over de streep.

Uitslag

Jong FC Utrecht - TOP Oss 2-1

Denk je dat David Neres een doelpunt maakt van buiten het zestienmetergebied tegen APOEL? Zet in en win 25 (!) keer je inzet bij TOTO!