Manchester United laat punten liggen na gemiste penalty Pogba

19 augustus 2019, 22:56   Bijgewerkt: 20 augustus 2019, 00:03

Manchester United heeft punten gemorst bij Wolverhampton Wanderers (1-1). De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer wisselde een goede eerst helft af met een zwakke tweede helft. Paul Pogba werd de schlemiel van de avond. Hij miste een zelfverdiende strafschop op een 1-1 stand. Die misser betekent tevens dat United al vijf uitwedstrijden op rij niet gewonnen heeft.

Solskjaer koos ervoor om de 21-jarige Daniel James in de basis te laten debuteren. Aan de zijde van Wolverhampton waren er negen wijzigingen ten opzichte van het midweekse duel in de voorronde van de Europa League met Pyunik. Manager Nuno Espirito Santo moet wel rouleren met zijn elftal omdat aanstaande donderdag het volgende Europese optreden op het programma staat. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Torino.

Manchester United, dat de competitie begon met een 4-0 zege op Chelsea, zette Wolves in de eerste helft tegen de muur. United was in die fase de baas op Molineux. De bezoekers speelden gedegen en geconcentreerd. Zodoende kreeg Wolverhampton geen moment druk op de tegenstander. Dat Anthony Martial de score opende, gaf de verhoudingen ook prima weer. De Fransman kreeg in de zestien de bal in de loop met zich mee en haalde dodelijk uit.

Dat er voor Solskjaer nog veel huiswerk ligt, bewees de tweede helft. Het verval van United was te groot en dus rook Wolverhampton bloed. Kort na rust raakte Raul Jimenez de paal en werkte David De Gea de bal vervolgens met geluk naast het doel. In de corner die daarop volgde moest De Gea alsnog buigen. De hoekschop kwam randje zestien in de voeten van Ruben Neves. Zijn schot met binnenkant voet toucheerde de onderkant van de lat en was De Gea nu wel kansloos.

United reageerde amper op de gelijkmaker. Opmerkelijk was ook dat Solskjaer pas in de laatste tien minuten van reguliere speeltijd drie wissels toepaste. Zijn elftal riep om vers bloed. Het creëerde geen serieuze mogelijkheden, op de strafschop van Paul Pogba na. De Fransman werd door Conor Coady gevloerd in de zestien en ging de bal terecht op de stip. Waar Marcus Rashford de aangewezen man leek, gaf hij de bal af aan Pogba. Maar de middenvelder miste. Pogba schoot rechtdoor en daar was Rui Patricio op berekend. Dat bleek een dure misser, want ook daarna wist United Patricio niet meer te passeren.

Wint Ajax op Cyprus van APOEL Nicosia? Zet in en win bijna anderhalf keer je inzet terug bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen