'Vanwege risico's wil Rabobank clubs uit klantenbestand weren'

20 augustus 2019, 07:39

De Rabobank wil niet langer voetbalclubs als klant. De risico's van zaken doen vindt de bank te groot. Dat meldt het NRC op basis van een intern bericht binnen de Rabo. Daarin staat dat de leiding besloten heeft geen profclubs meer te accepteren als nieuwe klant. Tevens mogen medewerkers per direct geen nevenfuncties meer vervullen bij betaald voetbalclubs.

In het interne bericht staat volgens NRC dat bvo's 'verhoogde tot onacceptabele risico's op witwassen, corruptie, fraude en overige misstanden met zich meebrengen.' De Rabo-afdeling die klanten screent, stelde dit vast. Maar liefst tachtig procent van de bvo's staat in het klantenbestand van Rabobank.

Het besluit is ook opmerkelijk omdat Rabobank nauwe banden heeft met clubs uit de Ere- en Eerste Divisie. Rabobank wil daar in een reactie niet verder op ingaan. "Voor BVO's geldt hetzelfde als voor andere klanten. Dat betekent bijvoorbeeld dat we klanten na onderzoek in zogenaamde risicocategorieën indelen en dat we bij een verhoogd integriteitsrisico een verdiepend onderzoek doen naar de klant", aldus een Rabo-woordvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen