Kassa rinkelt voor Hiddink na succes

23 juni 2006, 14:22

Het succes van Australië legt bondscoach Guus Hiddink financieel geen windeieren. Met zijn plaats in de tweede ronde van het WK heeft de Achterhoeker een bonus verdiend van 850.000 Australische dollar, wat neerkomt op ruim 450.000 euro.

De premie maakt onderdeel uit van een prestatiegedreven beloningspakket dat Hiddink bij zijn aantreden als bondscoach van de Socceroos heeft gesloten met de Australische voetbalbond. Het Australische avontuur heeft de nieuwe nationale held van Australië inmiddels ruim 2,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) opgeleverd, wat neerkomt op 300.000 dollar (160.000 euro) per wedstrijd sinds zijn aantreden in september 2005.

John O'Neill, de baas van de Australische voetbalbond, stelt dat de bonussen essentieel waren om Hiddink als coach voor Australië binnen te halen. Volgens hem is Hiddink zijn beloning dubbel en dwars waard, omdat voetbal in rugby- cricketminnend Australië nu in één klap dreigt uit te groeien tot de populairste sport.

De beloning van Hiddink komt uit de WK-prijzenpot. Het Australische team heeft na het doorslaggevende gelijkspel tegen Kroatië (2-2) negen miljoen dollar (4,8 miljoen euro) aan prijzengeld verdiend, waarvan eenderde naar de spelers gaat en bijna een evenredig deel naar de Nederlandse wondercoach. Als Australië erin slaagt Italië van zich af te schudden mogen de spelers, coach en voetbalbond 14 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) verdelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen