Uitvak bij AZ - Antwerp blijft leeg, Enschede weert fans

20 augustus 2019, 15:42

Het uitvak in de Grolsch Veste tijdens AZ - Antwerp FC blijft donderdag leeg. Dit op last van de gemeente Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen besloot na overleg met politie, het OM, AZ, FC Twente en de KNVB dat het Europese duel alleen door kan gaan zonder supporters van de Belgische bezoekers.

AZ moest al een streep zetten door het stadion van ADO Den Haag, omdat Den Haag vreesde voor ongeregeldheden. De aanhang van ADO is bevriend met de achterban van Club Brugge, die weer rivaliseert met de harde kern van Antwerp. Twente bood de helpende hand. Maar ook Enschede vreest voor ordeverstoringen en moet daarom het uitvak in het Twente-stadion gesloten houden.

"Op basis van de informatie die voorafgaand aan dit soort wedstrijden wordt verzameld, moesten we in de driehoek (het overleg tussen de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester) tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden", aldus Van Veldhuizen op de officiële kanalen van de gemeente. "Daar speelt bij mee dat we donderdag in de stad twee andere grote publieks-evenementen hebben. Om te voorkomen dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden heb ik besloten dat de wedstrijd alleen gespeeld kan worden zonder uit-publiek."

De AZ heeft dit verder afgestemd met de UEFA, dat akkoord ging met de oplossing. Sinds het dak van het AFAS Stadion deel instortte, speelt AZ niet meer in de eigen thuishaven. Voor de return tegen Mariupol week het uit naar Den Haag, net als zondag voor de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. De Alkmaarders moeten vrezen dat dit het hele seizoen kan duren.

Denk je dat Ajax in de pauze voorstaat bij APOEL Nicosia? Zet in en win tot bijna twee keer je inzet terug bij TOTO!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen