Wotte ziet dat spelers die voor Marokko kozen vaak rolmodel zijn

22 augustus 2019, 12:14

Mohamed Ihattaren gaat voorlopig geen keuze maken tussen Nederland en Marokko als het gaat om voor wie hij zijn interlands wil spelen. Toch is het de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden om voor Marokko te kiezen, merkte ook Mark Wotte. Hij was jarenlang actief betrokken bij de voetbalbond van Marokko en merkt dat de spelers die al gekozen hebben, vaak een rolmodel zijn.

Dat vertelt hij tegenover de NOS. "Denk aan Hakim Ziyech, Nordin en Soufyan Amrabat, Noussair Mazraoui, Mbark Boussoufa of Karim El Ahmadi die in Nederland zijn opgeleid, maar nu interlands voor Marokko spelen. Dat zijn voor de jeugd voorbeelden om voor Marokko te kiezen", legt hij uit. "Je ziet dat spelers ineens heel gemotiveerd worden om voor Marokko te voetballen zodra ze bij een bepaald land afvallen, zoals bij de Franse selectie."

In het geval van Ihattaren is dat laatste niet het geval, want bondscoach Ronald Koeman sprak al vroeg met de PSV'er. Al meldde ook Marokko zich al bij hem: "Er is ook regelmatig contact met de familie geweest, maar een officieel gesprek over een keuze voor Marokko is er, voor zover ik weet, nooit geweest in de periode toen ik er zat", aldus Wotte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen