Koopmeiners: "Een heel belangrijke goal voor volgende week"

22 augustus 2019, 23:43

In tegenstelling tot Feyenoord en PSV boekte AZ donderdagavond geen overwinning in de heenwedstrijd van de play-offs van de Europa League. De Alkmaarders kwamen in de 'thuiswedstrijd' in Enschede niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Antwerp. Daar had men bij AZ van tevoren niet voor getekend, maar Teun Koopmeiners is niet ontevreden.

Tegenover FOX Sports vertelt Koopmeiners dat hij een goed gevoel heeft overgehouden aan de eerste ontmoeting met Antwerp. AZ incasseerde vlak voor rust de 0-1 en kwam pas in de slotfase op gelijke hoogte door een doelpunt van Myron Boadu. Gedurende de wedstrijd creëerde AZ weinig écht grote kansen. "We hebben met elkaar afgesproken dat we daar niet moedeloos van moeten worden. Want als je dat wordt, dan ga je op een gegeven moment zelfs geen kansen meer creëeren. Als je het blijft doen, ook al gaat het zo vaak fout, dan gaat er een keer moment komen dat de bal wel goed valt. De bal is een aantal keer goed gevallen, maar dan zijn we net niet zuiver genoeg in de afwerking", aldus de middenvelder.

Koopmeiners is blij dat Boadu - nadat Antwerp-verdediger Aurélio Buta met rood van het veld was gestuurd - de gelijkmaker scoorde. "Die goal was wel bevrijdend. Je merkte wel dat er veel energie vrijkwam. Het is ook een heel belangrijke goal voor volgende week", doelt hij op de return in België.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen