Transferweekje: Dost-soap, Feyenoord wil spits en ADO is bezig

24 augustus 2019, 12:00   Bijgewerkt: 24 augustus 2019, 12:16

Het einde van de zomerse transferperiode nadert en de markt draait nog op volle toeren. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Dost-soap

Het was een bijzondere week voor Bas Dost: de aanvaller zat afgelopen week niet bij de selectie van Sporting Portugal en Eintracht Frankfurt meldde zelfs al een principe-akkoord met de Portugese club. Niets leek een transfer in de weg te staan, totdat Sporting opeens met een fors [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354794/,_blank,statement] naar buiten kwam: zij zou teveel geld eisen van Eintracht en een transfer bemoeilijken en ook zaakwaarnemer Gunther Neuhaus zou meer geld willen. Dat werd door de hoofdrolspelers stellig [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354807/entourage-dost-ontkent-beschuldigingen-van-sporting-met-klem/,_blank,ontkend], maar duidelijkheid kwam er niet en Dost keer terug op het trainingsveld. De soap telt alleen maar verliezers: Sporting zit met een te dure Dost opgescheept, de spits heeft een slechte naam gekregen in Portugal en speelt én Eintracht, dat hem in de Europa League al wilde [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354859/frankfurt-maakt-haast-met-transfer-en-wil-dost-snel-vastleggen/,_blank,gebruiken], heeft nog geen spits... Overigens hoeft Marcel Keizer niet helemaal te wanhopen als Dost echt vertrekt: André Silva (AC Milan) en Smail Prevljak (RB Salzburg) zijn in beeld om de Nederlander op te volgen.

Spits gezocht in Rotterdam

Feyenoord is nog niet klaar op de transfermarkt. Hoewel het seizoen al even bezig is, is de selectie van de Rotterdammers niet helemaal op orde. Met name de spitspositie is dun bezet. Nicolai Jørgensen is eigenlijk de enige echte volwaardige spits in de selectie van Feyenoord, maar de Deen is op dit moment niet fit. Naoufal Bannis gaat een mooie toekomst tegemoet, maar de zeventienjarige aanvaller is nog niet klaar voor het grote werk. De Rotterdammers stalden deze week Dylan Vente bij RKC Waalwijk, waardoor Jaap Stam voorin nóg minder te kiezen heeft. De voorbije tijd stonden Steven Berghuis en Luciano Narsingh in de punt van de aanval, maar zij kunnen beter uit de voeten op andere posities. Er moet voorin dus nog wat bij.

Met het geld dat binnenkomt door de (waarschijnlijke) plaatsing voor de Europa League, heeft Feyenoord in elk geval wat meer financiële daadkracht. Welke aanvaller gaan de Rotterdammers aantrekken? De voorbije tijd werden zij met onder meer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354643/feyenoord-heeft-eerste-optie-voor-argentijnse-doelwitten/,_blank,Álvaro Barreal] (Vélez Sarsfield) en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354359/feyenoord-laat-oog-vallen-op-aanvaller-uit-argentinie/,_blank,Adolfo Gaich] (San Lorenzo) in verband gebracht. Barreal is echter meer iemand voor de vleugels en Gaich is wellicht wat te duur. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/354847/feyenoord-gooide-tevergeefs-lijntje-uit-naar-chong/,_blank,Tahith Chong] komt in elk geval niet: hij gaat voor zijn kansen bij Manchester United. Tovert technisch directeur Sjaak Troost nog een verrassing uit de hoge hoed?

Drukte bij Real

Hoewel De Koninklijke deze transferzomer al 300 miljoen euro uitgaf aan transfers én vorige week zonder aanwinsten begon tegen Celta de Vigo, wordt het vermoedelijk nog onrustig in de Spaanse hoofdstad. Gareth Bale mag dan wel in genade aangenomen zijn, Keylor Navas en James Rodrigues willen sowieso nog vertrekken uit Madrid. Het duo is samen met Bale én honderd miljoen euro aangeboden als ruildeal voor Neymar, maar daar ging Paris Saint-Germain geenzins mee akkoord. Naar verluidt wil PSG keeper Navas wel graag en wil Real Neymar nog altijd hebben. Als Navas vertrekt, wil Real volgens Marca Pepe Reina, Willy Caballero óf Maarten Stekelenburg halen als stand-in achter Thibaut Courtois. Ook zou Bruno Fernandes op het lijstje staan, nu Donny van de Beek, Paul Pogba en Cristian Eriksen vermoedelijk niet meer komen, aldus OK Diario. Wordt het nog druk bij Real, dat deze week supertalent Takefusa Kubo al verhuurde?

Spaanse enclave bij Twente wordt groter

FC Twente begroet waarschijnlijk nóg een Spanjaard. En niet de minste, want Oriol Busquets maakt waarschijnlijk de tijdelijke overstap naar de Eredivisionist. Tubantia meldde deze week dat Twente belangstelling had voor de twintigjarige controlerende middenvelder. Mundo Deportivo maakte vervolgens bekend dat Busquets, die twee keer in de hoofdmacht van Barça speelde, zijn keuze al gemaakt: hij wil worden verhuurd aan de club uit Enschede. Dat werd vrijdag bevestigd door trainer Gonzalo García-García, die liet weten dat alleen het papierwerk nog in orde gemaakt moet worden. Bij Twente treft hij een hoop landgenoten: Julio Pleguezuelo, José Matos, Javier Espinosa, Aitor Cantalapiedra en de in Spanje opgegroeide coach, García-García. De Spaanse enclave bij Twente wordt dus nog een stukje groter.

ADO op zoek naar creativiteit

Met nul punten uit drie wedstrijden is ADO Den Haag het seizoen dramatisch begonnen. De slechte competitiestart kan niet helemaal los worden gezien van de huidige staat van de selectie. ADO raakte deze zomer met Abdenasser El Khayati (Qatar SC) en Sheraldo Becker (Union Berlin) zijn belangrijkste offensieve spelers kwijt. Met Michiel Kramer, Pawel Cibicki en Bilal Ould-Chikh versterkten de Hagenaren de aanvallende linie, maar geen van hen heeft tot nu toe in de basis gestaan. Dat is in het geval van Cibicki niet heel gek: hij loopt nog maar een paar dagen rond in Den Haag. Desalniettemin is het duidelijk dat de selectie van trainer Alfons Groenendijk nog wel een aanvallende kwaliteitsinjectie kan gebruiken. Creatievelingen Zakaria Labyad (Ajax), Youssef El Jebli (De Graafschap) en Crysencio Summerville (Feyenoord) worden alledrie in verband gebracht met een overgang naar de residentiestad. ADO is met de transferdeadline in zicht nog niet uitgewinkeld, zo veel is wel duidelijk.

Nog altijd onduidelijkheid rond Eriksen

Binnen Engeland gaat Christian Eriksen geen transfer maken, dat is niet mogelijk door het verstrijken van de deadline, maar mogelijk kunnen Real Madrid of Juventus nog wel toeslaan. Duidelijk is dat de 27-jarige Deen toe is aan een nieuwe uitdaging en dat hij wil vertrekken bij Tottenham Hotspur, dat met Tanguy Ndombele en Giovani Lo Celso twee nieuwe middenvelders aantrok. Trainer Mauricio Pochettino vindt het vervelend dat er nog geen duidelijkheid is over Eriksen. "Dit is geen goede situatie", zegt de Argentijn tegen The Guardian. "We hadden gehoopt dat het anders zou lopen. We moeten zo goed mogelijk omgaan met de de situatie, zeker omdat Eriksen een belangrijke speler is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen