PEC haalt voormalig smaakmaker Saymak terug naar Eredivisie

23 augustus 2019, 16:38

De terugkeer van Mustafa Saymak naar PEC Zwolle is bezegeld. De nog puntloze Eredivisionist wilde de voormalig smaakmaker op het middenveld graag terughalen en is daar deze zomer in geslaagd. Hij komt over van Rizespor, dat hem in 2018 juist overnam van PEC Zwolle. De 26-jarige middenvelder heeft voor drie jaar getekend op het oude nest.

Saymak brak in 2011 door bij PEC Zwolle en maakte tot 2018 deel uit van de eerste selectie. Zijn laatste Eredivisie-seizoen was met liefst elf competitiedoelpunten zijn beste jaar. Hij verdiende daarmee een transfer naar Rizespor, waarvoor hij het afgelopen seizoen vijftien competitieduels speelde. "Mijn avontuur in Turkije is niet helemaal geworden wat ik gehoopt had en daarom voelt het des te beter in Zwolle terug te keren", zegt Saymak. "Hier ken ik de club, de medewerkers, de supporters en weet ik dat ik het beste uit mezelf kan halen en van waarde kan zijn. Het afgelopen jaar heb ik nagenoeg alle wedstrijden van PEC Zwolle vanuit Turkije, soms op hele slechts streams, gevolgd. Nu ben ik ontzettend blij weer onderdeel van deze mooie club te zijn."

Technisch directeur Mike Willems haalde met Thomas Bruns eerder al een oude bekende terug naar het middenveld van PEC en is blij dat ook Saymak terugkeert. "Met Mustafa weten we precies wat we in huis halen", reageert hij. "Een dynamische middenvelder, met een ontzettende drive en wil om te winnen. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft Mustafa al veel wedstrijden achter zijn naam staan. Door zijn komst neemt de concurrentie binnen onze selectie verder toe en daar wordt iedereen beter van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen