Geen gebreken in de Galgenwaard: Utrecht kan thuis spelen

23 augustus 2019, 18:09

In tegenstelling tot AZ heeft FC Utrecht geen problemen met de staalconstructie in het stadion. Stadion Galgenwaard is geïnspecteerd, maar er zijn geen ernstige problemen aangetroffen. Utrecht kan daardoor zondag gewoon in eigen huis de degens kruisen met VVV-Venlo.

"We hebben niets dat zorgwekkend of belemmerd is aangetroffen tijdens de visuele controles", zegt stadioneigenaar Jan Spelt tegen het Algemeen Dagblad. Het stadion werd deze maand gecontroleerd omdat er een deel van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar instortte. Dat stadion had met het inmiddels failliete Midreth dezelfde bouwer als de Galgenwaard.

Wat er bij de controle wel is aangetroffen, zijn zogenaamde 'aandachtspunten' als roestvorming en watertoevoer. Spelt ziet daar voorlopig echter geen problemen in. "Roestvorming kan geen kwaad, er is geen scheur gevonden", zegt hij tevreden.

Wat er de komende weken wel gaat gebeuren, is het maken van nieuwe berekeningen rond de constructie van het stadion. Die moeten bekijken of het stadion precies zo is gebouwd zoals op de tekeningen uiteen is gezet. De verwachting is dat de uitkomsten van de nieuwe berekeningen in oktober naar buiten zullen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen