Groenendijk over situatie bij ADO: "Je weet dat er onrust is"

24 augustus 2019, 16:20

Het is onrustig bij ADO Den Haag, zowel binnen de lijnen als daarbuiten. De ploeg uit de Hofstad verloor de eerste drie competitieduels en daar komt bij dat er deze week reuring ontstond door de aanstelling van directeur Mo Hamdi. Alfons Groenendijk wil de focus op voetbal houden.

De coach weet ook dat de interne situatie doorspeelt in de club. Vrijdag sprak technisch directeur Jeffrey van As zich al kritisch uit over de aanstelling van Hamdi, die is gedaan zonder inspraak van hemzelf en Groenendijk. "We werken in een voetbalbedrijf en dan moet je bij ons zijn over wat op voetbalgebied noodzakelijk is", zei Van As bij Omroep West. "Natuurlijk bepalen wij niet wie er aangesteld wordt. Maar wij geven spelers op het veld adviezen. Doen dit werk al jarenlang. Fons heeft zelfs bij Ajax in de top gespeeld. Dat soort mensen kun je gebruiken als je een nieuwe directeur aanstelt."

Ook Groenendijk, die met ADO zondag tegen FC Twente speelt, heeft zich uitgesproken over de situatie. "Je merkt wel dat het wordt weggehouden bij ons", zegt hij tegen bovenstaand medium. "Je weet wel dat er onrust is bij de club. Ik vind dat het zwaartepunt bij voetbal moet liggen. Daar moeten we het met zijn allen over hebben. Feit is dat we drie wedstrijden gespeeld hebben en onderaan staan. Daar ben ik mee bezig. Dat baart wel zorgen, want je wilt niet staan waar je nu staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen