Bosz snel klaar met Düsseldorf, Schreuder wint spektakelstuk

24 augustus 2019, 17:36   Bijgewerkt: 25 augustus 2019, 09:45

Peter Bosz heeft ook zijn tweede wedstrijd van dit Bundesliga-seizoen met Bayer Leverkusen gewonnen. Dankzij een sterke eerste helft werd bij Fortuna Düsseldorf met 1-3 gewonnen. Ook Alfred Schreuder pakte drie punten, door thuis met 1899 Hoffenheim in de slotfase te winnen van Werder Bremen: 3-2.

Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen 1-3

Al na één helft was zo goed als duidelijk dat Bayer Leverkusen drie punten ging pakken in de Merkur Spiel-Arena van Düsseldorf. De ploeg van coach Peter Bosz, die Daley Sinkgraven op de bank hield, stond bij de pauze al met 0-3 voor. Lewis Baker (eigen goal), Charles Aranguiz en Karim Bellarabi waren verantwoordelijk voor de Leverkusen-doelpunten.

Voormalig Vitesse-speler Baker, tegenwoordig actief bij Fortuna Düsseldorf, werkte de bal in de zesde minuut in eigen doel en tekende daarmee voor de 0-1 van Leverkusen. Aranguiz zorgde in de 33ste minuut voor de 0-2. In de ogen van de arbitrage maakte de Chileen hands bij zijn aanname, maar de videoscheidsrechter oordeelde dat daarvan geen sprake was en dus telde het doelpunt. Zes minuten later tikte Bellarabi de 0-3 binnen, na een actie van Kevin Volland.

In de tweede helft deed Leverkusen het iets rustiger aan en scoorde het niet meer. In de 82ste minuut kwam Fortuna Düsseldorf via Alfredo Morales terug tot 1-3, maar daar bleef het bij.

1899 Hoffenheim - Werder Bremen 3-2

Nadat Alfred Schreuder afgelopen weekend de openingswedstrijd met Hoffenheim verloor bij Eintracht Frankfurt kwam hij zaterdag op eigen veld tegen Werder Bremen vlak voor rust opnieuw op achterstand. Niclas Füllkrug trof doel voor Werder, waar Davy Klaassen in de basis stond, door raak te koppen uit een hoekschop (0-1).

In het eerste kwartier van de tweede helft toonden de manschappen van Schreuder echter veerkracht. Ook Hoffenheim had succes uit een corner: Ermin Bicakcic kopte raak. Vijf minuten later tekende Ihlas Bebou voor de 2-1. Bij Werder dacht men dat de Togolees buitenspel stond, maar volgens de videoscheidsrechter was dat niet zo. Daarna was de arbitrage de bezoekers opnieuw niet gunstig gezind: Werder dacht op 2-2 te komen, maar nu greep de VAR wel in en werd de treffer afgekeurd wegens hands.

Dertien minuten voor tijd werd het nog erger voor Werder Bremen toen Johannes Eggestein met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Toch kwamen de noorderlingen in de 81ste minuut langszij via Yuya Osako (2-2). Genoeg voor een punt was dat echter niet: Hoffenheim kwam in de 87ste minuut op 3-2 door een rake kopbal van Pavel Kaderabek en ditmaal gaf de equipe van Schreuder het voordeel niet meer uit handen.

Overige uitslagen:

FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1-3

FC Augsburg - 1.FC Union Berlin 1-1

SC Paderborn 07 - SC Freiburg 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen