Video: Mertens krijgt penalty na lachwekkende schwalbe

25 augustus 2019, 09:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Napoli won zaterdagavond met 3-4 van Fiorentina, maar na de wedstrijd ging het vooral over de wijze waarop het tweede doelpunt van de club uit Napels tot stand kwam. Vlak voor rust maakte Dries Mertens een lachwekkende schwalbe, waarna scheidsrechterย Davide Massa naar de stip wees. De arbiter werd niet gecorrigeerd door de VAR.

"Jullie moeten mij eens vertellen waarom het een penalty was bij Mertens", reageerde Fiorentina-coach Vincenzo Montella na de wedstrijd tegenover Italiaanse media. "Het was een zuivere schwalbe, maar niemand zegt wat. De scheidsrechter vond het een overtreding, maar er is toch een videoscheidsrechter. Waarom gebruikt hij die dan niet?" Wellicht greep de VAR niet in omdat een paar seconden voor de schwalbe van Mertens een speler van Fiorentina de bal tegen de arm kreeg.

De strafschop die volgde, werd benut door Lorenzo Insigne. Daardoor ging Napoli met een 1-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft kwam Fiorentina tot twee keer toe op gelijke hoogte, maar dat was onvoldoende voor een punt. Insigne werd met de 3-4 de matchwinnaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor โ‚ฌ60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen