Rode kaart frustreert Groenendijk: "Moet je geel geven bij 0-3?"

25 augustus 2019, 15:54   Bijgewerkt: 25 augustus 2019, 16:01

Alfons Groenendijk is opgelucht dat zijn ADO Den Haag zondag bij RKC Waalwijk de eerste zege van het seizoen heeft geboekt. Door een doelpunt van Tom Beugelsdijk en een dubbelslag van Tomas Necid, wonnen de Hagenaren met 0-3 in Waalwijk. Toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, kreeg Danny Bakker zijn tweede gele kaart. Groenendijk begrijpt niet dat scheidsrechter Edwin van de Graaf de middenvelder wegstuurde.

In blessuretijd kreeg Bakker na een licht vergrijp zijn tweede gele kaart. "Bakker geeft aan dat hij hem niet heeft geraakt. Het is normaal gesproken een eerlijke jongen, die heb ik nog niet op een leugen kunnen betrappen", aldus de trainer, die voor de camera van FOX Sports de beelden terugkijkt. "Hier kun je voor fluiten, maar moet je nog geel geven bij 0-3? Ik vind het een beetje ver gaan. Je hoeft van mijn geen geel te geven, ook niet aan de speler van RKC vlak daarvoor bij Elson Hooi. Maar ga niet je eigen regels maken. Dit levert een schorsing op. Totaal onnodig. Ik zie het nu terug en vind het jammer."

De rode kaart van Bakker stemt Groenendijk niet tevreden, maar de trainer is wel blij met de punten. "Het voelt wel lekker natuurlijk. Je kunt wel zeggen dat je rustig blijft met elkaar, maar je staat onderaan en moet wel een paar punten halen. Het geeft altijd lucht en het is het beste medicijn", vervolgt Groenendijk, die zijn ploeg niet heel goed vond spelen tegen RKC. "Deze ploeg heeft een paar tikkies gehad, wellicht heeft het daar iets mee te maken. En ik hoorde van de boys dat ze helemaal kapot zijn. Het was behoorlijk warm op het veld. Dat heeft denk ik ook invloed op het tempo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen