Gretige huurling Bruns wil met PEC Zwolle het linkerrijtje in

26 augustus 2019, 14:25   Bijgewerkt: 26 augustus 2019, 15:23

Echt een succes is de transfer van Thomas Bruns naar Vitesse niet geworden. In het seizoen 2016/2017 was hij weliswaar basiskracht, maar het jaar daarna bleef de teller steken op slechts 106 speelminuten. Via FC Groningen en nu PEC Zwolle wil hij zich in de Eredivisie weer in de kijker spelen. "Als je voor vier miljoen netto op de bank moet zitten, dan kun je daar eerder mee leven."

"Over vier weken een hele wedstrijd"

Stegeman verwacht van Bruns dat hij de ploeg bij de hand neemt. Dat probeerde hij tegen Sparta ook te doen, al helpt zijn fysiek nog even niet mee. "Ik ben nog niet fit genoeg voor negentig minuten, dus het is behelpen. Voor mij is het bikkelen. Als ik straks negentig minuten kan volmaken, dan kan ik ook meer brengen dan dat ik nu doe."

Bruns weet dat er veel van hem verwacht wordt. "We hebben een jonge groep, vandaag was ik de oudste omdat Etienne (Reijnen, red.) er niet was. Dan probeer je toch sturing te geven en je best te doen. Ik wilde me tegen Sparta graag laten zien, ook zeker aan het publiek. Dan geef je gas, maar ik denk dat ik de eerste helft iets teveel gas gegeven heb. Dat had ik wat beter moeten verdelen, maar week bij week komen we verder", blijft hij optimistisch.

Uitzichtloze Vitesse-situatie

De matige start

Dat PEC Zwolle na vier duels op één punt staat en daarmee gedeeld hekkensluiter is, vindt Bruns niet veel zeggen. "Als je in de loop van het seizoen verliest bij Vitesse en Utrecht, dan hoor je niemand erover. Het is alleen klote dat het de eerste drie zijn die je verliest. Nu komen er weer twee wedstrijden waarin we gas moeten geven en punten kunnen pakken", doelt hij op de duels met FC Emmen en RKC Waalwijk.

Al sinds 2011 maakt de middenvelder deel uit van het circus Eredivisie. De voormalig smaakmaker van provinciegenoot Heracles Almelo weet als geen ander dat PEC het hoofd ondanks de naderende hittegolf koel moet houden. "Geen paniek en geen stress nu", drukt hij PEC op het hart. "Ik denk dat we in het linkerrijtje moeten kunnen eindigen. Als dat lukt, dan ben ik tevreden."

Door: Remco Jacobi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen