De Ligt maakt zich niet druk: "Ik ben hier pas een maand"

26 augustus 2019, 09:21

Matthijs de Ligt maakt zich geen zorgen over het feit dat hij tijdens het eerste competitieduel van Juventus met Parma (0-1) niet in de basis startte. De van Ajax overgekomen verdediger realiseert zich dat hij rustig wordt gebracht in Turijn. "Het is niet gek dat ik niet in de basis stond", aldus De Ligt tegenover ELF Voetbal.

Tegen Parma startten Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci als centraal duo. "Zij werden enkele jaren geleden nog gezien als het beste centrale verdedigingsduo ter wereld, het is dan dus ook niet gek dat ik niet speelde. Ik moet mezelf blijven verbeteren zodat ik een basisplaats kan veroveren. Daar heb ik echter tijd voor nodig", aldus De Ligt, die Ajax 75 miljoen euro opleverde.

"Ik ben hier pas een maand", gaat de verdediger verder. "Natuurlijk hoopte ik te spelen, maar de trainer beslist uiteindelijk. In de trainingen heb ik het gevoel dat het goed gaat en op basis van die trainingen kreeg ik ook niet het gevoel dat ik niet zou spelen."

De Golden Boy heeft het gevoel dat hij er fysiek steeds beter in begint te komen. "Wat ook nodig is omdat de andere jongens binnen het team al eerder zijn begonnen aan de voorbereiding. Zij zijn dan ook al gewend aan de trainingsmethodes van de nieuwe trainer. De gedachten van de trainer komen overigens veel overeen met wat ik bij Ajax gewend was. Het Juventus-systeem van Maurizio Sarri lijkt namelijk veel op de speelwijze die ik bij Ajax gewend was. Al speelden we bij Ajax nog wat extremer naar voren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen