Cambuur accepteert schorsing De Jong 'onder protest'

26 augustus 2019, 14:20

Henk de Jong moet de volgende wedstrijd van SC Cambuur in de Eerste Divisie missen. De oefenmeester is voor één wedstrijd geschorst, nadat hij tegen NAC Breda naar de tribune werd gestuurd met een rode kaart. Hoewel hij niet had verwacht geschorst te worden, gebeurde dat wel. Hij heeft het voorstel van de aanklager namelijk geaccepteerd.

Dat laat SC Cambuur weten. 'Onder protest' zijn de Leeuwarders akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel. "Er is geen onvertogen woord gevallen en het had zowel de scheidsrechter als de KNVB gesierd om dit met een gele kaart dan wel voorwaardelijke schorsing af te doen", laat technisch manager Foeke Booy weten. "Zeker als je ziet waar op andere velden geen straf voor wordt uitgedeeld. Desalniettemin is er een regel overtreden en moeten we daar de gevolgen van accepteren."

De Jong verliet zijn instructiegebied om het gesprek aan te gaan met Kevin Blom, die drie goals van SC Cambuur afkeurde. "Ik heb na de wedstrijd even met de scheidsrechter en grensrechters gezeten en we hebben geen ruzie. We bekijken het allemaal even en dan komt het wel goed. Dit wordt geen schorsing", zei de oefenmeester eerder over de actie in het met 1-0 verloren duel. Die schorsing kwam er uiteindelijk dus toch.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen