RKC Waalwijk slaat toe en huurt Elbers één jaar van PEC

26 augustus 2019, 14:52

RKC Waalwijk heeft wederom toegeslagen op de transfermarkt: Stanley Elbers wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van PEC Zwolle. De buitenspeler is na Dylan Vente de tweede aanvallende versterking voor de gepromoveerde ploeg en sluit vanaf dinsdag al aan bij de selectie van Fred Grim. "We zijn blij dat we in de persoon van Stanley snelheid en creativiteit aan de selectie toevoegen", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Dat vertelt hij op de clubsite van RKC Waalwijk over Elbers, in wie nog twee Eredivisie-clubs geïnteresseerd waren en ook vanuit het buitenland interesse was. Van Mosselveld: "Waar we vorige week met Dylan Vente een extra keuze op de spitspositie haalden, geldt dat met Stanley nu voor de vleugels. Met Stanley halen we een ervaren speler in huis, die past bij het type voetbal wat wij graag willen spelen."

Elbers, wiens contract in 2020 afloopt en dus vermoedelijk niet meer terug keert bij PEC Zwolle, kwam in de vorige zomer over van Excelsior, maar kon zowel onder John van den Brom, Jaap Stam als ook John Stegeman mede door de vele concurrentie en blessureleed nooit echt een basisplaats afdwingen in Overijssel. In totaal speelde hij 188 wedstrijden in de Eredivisie (12 goals, 6 assists), voor onder andere Excelsior, PEC Zwolle en ADO Den Haag. 

Lees ook: 'Elbers praat met RKC

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen