Wat staat er nog te gebeuren op de transfermarkt in de Eredivisie?

27 augustus 2019 – De laatste transferweek gaat dinsdag in. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan, op een rijtje.

Wat staat er nog te gebeuren op de transfermarkt in de Eredivisie?

Ajax
Erik ten Hag verzekerde recentelijk dat Ajax in principe geen spelers meer zou halen. Met de reeds uitgegeven kleine zestig miljoen euro is de selectie van de Amsterdammers rond, al weet je het nooit. Als er zich voor het verzwakte middeveld óf de spitspositie een absoluut buitenkansje (Dani Olmo?) komt, zal Marc Overmars wellicht toeslaan, want die laatste positie is met het aanstaande vertrek van Kasper Dolberg zeker internationaal gezien niet dik bezet. Donny van de Beek lijkt toch 'gewoon' bij Ajax te blijven, al is Champions League-voetbal dan wel noodzaak. Naast Dolberg is ook een (tijdelijk) vertrek van Lisandro Magallán niet ondenkbaar: hij is volstrekt overbodig. En wellicht dat nog enkele grote talenten worden verhuurd door Ajax, al zijn ze daar niet heel happig op.

PSV
Met Kostas Mitroglou heeft PSV zijn gewenste spits binnen, maar de club is nog niet uitgewinkeld. De Eindhovenaren hopen nog een creatieve speler aan de selectie toe te voegen. Ritsu Doan, Alireza Jahanbakhsh en Nicolás González worden als mogelijke versterkingen genoemd. González lijkt echter onhaalbaar; VfB Stuttgart zou PSV hebben medegedeeld dat de aanvaller niet te koop is. De verwachting is ook dat er nog een aantal spelers vertrekt: Trent Sainsbury en Derrick Luckassen hebben geen toekomst meer in Eindhoven. En is Jorrit Hendrix, in verband gebracht met Bologna, straks nog wel speler van PSV?

Feyenoord
In Rotterdam staat nog het een en ander te gebeuren. Jan-Arie van der Heijden is op weg naar de uitgang en zijn plek in de selectie wordt vermoedelijk overgenomen door Marcos Senesi. De Rotterdammers zijn inmiddels in gesprek met San Lorenzo over de transfer van de 22-jarige Argentijnse verdediger, die zeven miljoen euro moet kosten. Voorin moet er ook nog wat bij, zeker nu Dylan Vente op huurbasis naar RKC Waalwijk is vertrokken. Feyenoord is de voorbije tijd met onder meer Alvaro Barreal (Velez Sarsfield) en Adolfo Gaich (San Lorenzo) in verband gebracht. Komt er meer dan één Argentijn naar Rotterdam?

AZ
Voor het vertrek van Guus Til liet Arne Slot al doorschemeren dat hij tevreden was met de selectie van AZ, waar het minst in is veranderd in heel de Eredivisie. De jeugd, Jordy Clasie en Yukinari Sugawara konden het vertrek van onder anderen Adam Maher en Mats Seuntjens compenseren. Maar het vertrek van Til bracht de Alkmaarders in verlegenheid: Thomas Ouwejan - nog steeds genoemd bij Torino - staat op het middenveld, maar alle linies zijn niet direct dik bezet, getuige het feit dat er tegen FC Groningen vrijwel geen vervangers klaarstonden voor Ron Vlaar en Stijn Wuytens. Zeker als Europees voetbal gehaald wordt, moet er in de breedte wat bij en een vervanger van Til is geen overbodige luxe. Maar wat is er financieel mogelijk gezien het incident met het stadion?

Vitesse
Leonid Slutsky gaat ervan uit dat Vitesse in de slotweek van de zomerse transferperiode nog één of meerdere spelers binnen hengelt. Daarbij vestigt de Russische oefenmeester zijn hoop op Chelsea, dat wel vaker een speler in Arnhem stalt. Vitesse kan na het vertrek van Thulani Serero en Rasmus Thelander in elk geval wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. Ook de linksbackpositie is een zorgenkindje na het wegvallen van Max Clark. Tel daarbij op dat Hilary Gong langere tijd is uitgeschakeld en er moet geconcludeerd worden dat de selectie er de laatste tijd niet sterker op is geworden.

FC Utrecht
FC Utrecht heeft de grootste slag op de transfermarkt al geslagen. Door het inmiddels al afgelopen Europese avontuur moest de selectie snel klaar zijn: aan het knappe rijtje aankopen van onder anderen Adam Maher, Vaclav Cerny en Adrián Dalmau werden later Justin Hoogma en Bart Ramselaar toegevoegd. Hoewel je het nooit weet in Utrecht, lijkt er niets meer bij te komen. Alleen een aantal overbodige spelers kan wellicht nog elders worden gesleten en het is nog de vraag wat er met David Jensen gebeurt. Als hij vertrekt, dan komt er wellicht nog een keeper naar de Domstad. De naam van Michel Vorm is al meermaals gevallen...

Heracles Almelo
Met Adrián Dalmau, Kristoffer Petersen en Brandley Kuwas zag Heracles Almelo een karrevracht aan doelpunten vertrekken. Met de komst van Cyriel Dessers en het doorschuiven van Silvester van de Water is daar wel op ingespeeld, maar vlekkeloos verloopt het vooralsnog allerminst. Tim Gilissen gaf aan dat hij zijn ogen meer dan open houdt voor aanvallende versterkingen en dat er wellicht nog een aantal overbodige spelers vertrekken. Onder anderen Reuven Niemeijer en Stephen Sama mogen gaan, terwijl mogelijk ook Mo Osman nog vertrekt. Zijn contract loopt af na deze zomer en vooralsnog is er nog geen akkoord over een nieuwe verbintenis.

FC Groningen
Anders dan vorig seizoen staat de selectie van FC Groningen er nu vóór de competitie al heel aardig op. Destijds werd er in de winterstop een flinke rits sterke spelers gehaald, dat gebeurde ditmaal in de zomer met onder anderen Azor Matusiwa, Ahmed El Messaouid, Ramon Lundqvist en Charlison Benschop. Creatieve spelers genoeg in het hoge noorden, mocht Ritsu Doan nog vertrekken. Wellicht dat ze nog wel achterin wat zoeken, nadat ze naast Nick Bakker, Glenn Bijl én Sven Botman grepen. Verder zal het rustig blijven. Mogelijk dat de Trots van het Noorden nog wel enkele spelers laat gaan. Django Warmerdam, Michael Breij, Jannik Pohl (allen transfer) en Thijs Dallinga (huur) mogen nog vertrekken bij gebrek aan uitzicht op speeltijd. 

ADO Den Haag
Door het vertrek van Abdenasser El Khayati heeft ADO Den Haag een hoop doelpunten en assists ingeleverd. De Hagenaren hebben met de komst van Pawel Cibicki ingespeeld op het vertrek van de middenvelder, maar kunnen nog wel wat extra creativiteit gebruiken. ADO wil graag nog een buitenspeler aan de selectie toevoegen. De Haagse club wordt met bijvoorbeeld Crysencio Summerville (Feyenoord) in verband gebracht. ADO werd ook gelinkt aan Bart Ramselaar, Youssef El Jebli en Stanley Elbers, maar zij kozen voor respectievelijk FC Utrecht, Al-Faisaly en RKC Waalwijk.

Willem II
Technisch directeur Joris Mathijsen staat een vrij drukke week te wachten. Willem II wil zich namelijk nog op enkele plekken versterken. Zo zijn de Tilburgers nog op zoek naar een linksback, een verdedigende middenvelder en (mogelijk) een spelverdeler. Voor de linksbackpositie is Miquel Nelom in beeld. Welke middenvelders Willem II op de radar heeft, is niet bekend: maar er is nog wel een aantal nodig - ook voor de breedte. Het is daarnaast niet uit te sluiten dat de club uit Tilburg nog een extra speler wil aantrekken, want Fernando Lewis is door een knieblessure lang uit de roulatie. 

SC Heerenveen
Het worden normaliter eveneens nog drukke weken voor Gerry Hamstra, die voor het weekend buitenspeler Anders Greyer haalde. Er moet in elk geval een concurrent komen voor Jens Ogdaard, die vooralsnog geen grootse indruk maakt. Vitessenaar Thomas Buitink was in beeld, maar lijkt niet te komen. Ook was er interesse in Bart Ramselaar, maar hij koos voor FC Utrecht. Ook op het Friese middenveld mag er na het vertrek van Ben Rienstra nog wat bij in de piepjonge selectie van Johnny Jansen. Voorin mag Nemanja Mihajlovic in elk geval vertrekken: hij is totaal overbodig bij Heerenveen, waarbij een stand-in voor linksachter Lucas Woudenberg ook geen overbodige luxe lijkt.

VVV-Venlo
In Venlo heeft men zijn zaakjes aardig op orde. De Venlonaren raakten met Lars Unnerstall, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot en Patrick Joosten enkele belangrijke krachten kwijt, maar speelden daar snel en slim op in door onder meer Thorsten Kirschbaum, Elia Soriano, Haji Wright en Jerome Sinclair naar De Koel te halen. Onlangs voegde VVV veel ervaring aan de selectie toe door de transfervrije Lee Cattermole aan te trekken en daarmee lijkt de club zo goed als klaar op de transfermarkt. Grote verrassingen hoeven in elk geval niet meer verwacht te worden.

PEC Zwolle
Met Etiënne Reijnen, Sai van Wermeskerken, Dennis Johnsen, Sam Kersten, Xavier Mous en Iliass Bel Hassani was PEC Zwolle uiterst actief op de transfermarkt, maar door de zwakke seizoensstart werden daar Thomas Bruns en Mustafa Saymak nog aan toegevoegd. Als het aan de beleidsbepalers ligt, komt ook Andrija Novakovich nog naar PEC. In hem zien ze de gedroomde aanvalsleider. Het middenveld is wel al overvol, waardoor de vorig seizoen gekochte Clint Leemans mag vertrekken. Dat geldt ook Darryl Lachman, voor wie onder John Stegeman geen toekomst meer is. Als Lachman inderdaad vertrekt, dan zal er zolang Bram van Polen en Thomas Lam geblesseerd zijn, achterin eigenlijk nog wat bij moeten.

FC Emmen
De selectie van FC Emmen heeft deze zomer een flinke metamorfose ondergaan. Een hoop spelers vertrokken en een XXL-blik nieuwe spelers werd opengetrokken. De Drentenaren zijn zo goed als uitgeshopt, maar willen er achterin nog graag wat bij. De Emmenaren hoopten weer in zee te gaan met Nick Kuipers, maar hij koos voor een Indonesisch avontuur. Op dit moment houdt Tim Siekman zijn conditie op peil in Emmen. De club uit Drenthe nam eerder deze zomer afscheid van de verdediger, dus is de kans klein dat hij nu alsnog in aanmerking komt voor een contract. Maar als er géén alternatief komt, wie weet wat er dan nog mogelijk is voor hem. Wellicht dat de transfer van Bas Dost, waarvoor Emmen een opleidingsvergoeding ontvangt, de club nog helpt in de zoektocht naar een centrale verdediger.

Fortuna Sittard
De defensie was vorig seizoen het zorgenkindje van Fortuna Sittard en ook nu kan de verdediging wel een kwaliteitsimpuls gebruiken. Niet voor niets hebben de Limburgers op dit moment de Zwitserse verdediger Martin Angha op proef. Fortuna werkte de voorbije maanden aan de komst van José Rodríguez, maar de Spanjaard besloot onlangs zijn loopbaan voort te zetten bij Málaga. De zoektocht naar een ervaren controleur is dus nog steeds gaande. Fortuna hoopt daarnaast een creatieve aanvaller aan de selectie toe te voegen. Mogelijk vertrekt nog een aantal spelers uit Sittard: Amadou Ciss, Djibrill Cissé en Mickaël Malsa mogen weg en het is niet uit te sluiten dat een club zich nog meldt voor sterkhouders Mark Diemers of Alexei Koselev.

FC Twente
Wie de transfers van FC Twente wil voorspellen, moet een behoorlijk goede glazen bol hebben. De Tukkers halen in de regel namelijk vooral onbekende spelers die bij niemand op de radar staan, maar wél een absolute toegevoegde waarde vormen. Oriol Busquets is daarop een uitzondering, aangezien hij bij meer clubs in beeld was. De controleur van FC Barcelona wordt de volgende versterking in Enschede, waar ook Paul Verhaegh en Calvin Verdonk deze window aansloten. Trainer Gonzalo Garcia hoopte op nog een verdediger, middenvelder én aanvaller, omdat Wout Brama nog altijd niet fit is en Tom Boere (hij mag weg) mogelijk nog vertrekt. Door een aantal nieuwe investeerders (1,4 miljoen euro) en de meevallers van transfers van oude bekenden (onder anderen Quincy Promes en Joachim Andersen) is er financieel nog wél iets mogelijk voor Ted van Leeuwen. Wat tovert hij nog uit de hoge hoed?

Sparta Rotterdam
Het gepromoveerde Sparta Rotterdam heeft de selectie aardig op orde. Met de komst van PSV-huurling Joël Piroe hebben de Rotterdammers ingespeeld op het winterse vertrek van Halil Dervisoglu. Lars Veldwijk staat niet onwelwillend tegenover een nieuw avontuur, maar mag zo kort voor het sluiten van de transferwindow alleen tegen de hoofdprijs weg - al is die kans volgens hem wel fifty-fifty. Technisch manager Henk van Stee liet zich onlangs ontvallen dat hij graag nog een concurrent voor linksback Lassana Faye wil aantrekken. Wellicht gaat de promovendus zich dus toch nog roeren op de transfermarkt.

RKC Waalwijk
RKC Waalwijk promoveerde als nummer acht van de Eerste Divisie, toch werden er tot dusver relatief weinig versterkingen gehaald in vergelijking met de concurrentie. Dylan Vente kwam het zestal aanwinsten als nummer zeven recentelijk nog versterken, ook haalde de club Stanley Elbers binnen. Daarmee lijkt de komst van de eveneens genoemde Crysencio Summerville van de baan. Aanvallend heeft Fred Grim zich dus versterkt, ook heeft het Fabian Sporkslede – die een goede bekende is van de coach – nog altijd op proef voor de vacature achter Juriën Gaari. RKC zoekt dus nog zeker wat buitenkansjes en hoopt verder niemand meer kwijt te raken, al lijkt het daar deze zomer nog niet heel bang voor te hoeven zijn.

Lees ook: alle ingaande en uitgaande transfers op een rijtje

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. vrijdag 20 september 2019

 2. Keita op de weg terug, ook Alisson zet stappen in herstel 12:00

  Keita op de weg terug, ook Alisson zet stappen in herstel

  Liverpool heeft goed nieuws ontvangen uit de ziekenboeg. Naby Keita traint namelijk weer volledig mee met zijn ploeggenoten…

 3. Argentinië gaat in beroep tegen straf van drie maanden van Messi 11:57

  Argentinië gaat in beroep tegen straf van drie maanden van Messi

  Argentinië gaat in beroep tegen de schorsing van Lionel Messi. De aanvaller werd voor liefst drie maanden geschorst na een…

 4. Solskjær mist Martial, Pogba en Shaw met United tegen WHU 11:32

  Solskjær mist Martial, Pogba en Shaw met United tegen WHU

  Manchester United kan komend weekend op bezoek bij West Ham United geen beroep doen op Paul Pogba, Anthony Martial en Luke Shaw.…

 5. Promes: duel met PSV mooie test om te zien waar we staan 11:06

  Promes: duel met PSV mooie test om te zien waar we staan

  Ajax-speler Quincy Promes ziet de wedstrijd tegen PSV komend weekend als een goede test. Hoewel de Amsterdammers al veel grote…

 6. ADO Den Haag speelt met 'Spieren voor Spieren' op de mouw 10:37

  ADO Den Haag speelt met 'Spieren voor Spieren' op de mouw

  ADO Den Haag draagt de komende tijd shirts met 'Spieren voor Spieren' op de zijkant. De Eredivisie-club gaat een samenwerking…

 7. Baumgartl kijkt uit naar 'Ajax': "Hetzelfde als Bayern - Dortmund" 10:27

  Baumgartl kijkt uit naar 'Ajax': "Hetzelfde als Bayern - Dortmund"

  Voor het eerst in zijn loopbaan gaat Timo Baumgartl de wedstrijd tussen PSV en Ajax spelen. De Eindhovense zomeraanwinst, die…

 8. Van den Boomen tegenover FC Eindhoven: "Een aparte wedstrijd" 10:13

  Van den Boomen tegenover FC Eindhoven: "Een aparte wedstrijd"

  Branco van den Boomen maakte deze zomer na een lange periode van onzekerheid de overgang van FC Eindhoven naar De Graafschap. En…

 9. Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland 09:50

  Overzicht: de mooiste wedstrijden in het buitenland

  In Nederland springt PSV - Ajax uiteraard het meest in het oog dit weekend, maar ook in het buitenland hebben de competities…

 10. Van den Abbeele koos bewust voor weinig huurlingen bij NAC 09:30

  Van den Abbeele koos bewust voor weinig huurlingen bij NAC

  NAC Breda bouwde deze zomer aan een compleet nieuw elftal en is daarin meer dan geslaagd. Technisch directeur Tom van den…

 11. Viergever wil vlammen met PSV in Europa: "Selectie is hongerig" 09:28

  Viergever wil vlammen met PSV in Europa: "Selectie is hongerig"

  Het Europa League-avontuur van PSV is uitstekend begonnen. Van Sporting Portugal, wat als de belangrijkste concurrent kan worden…

 12. Dost krijgt koude douche van Arsenal: "Ik kan beter" 09:09

  Dost krijgt koude douche van Arsenal: "Ik kan beter"

  Bas Dost begon donderdag in de basis in de Europa League-wedstrijd tegen Arsenal, maar zal geen fijne gevoelens overhouden aan…

 13. Kluivert: "Het eerste jaar was moeilijk, nu gaat het beter" 08:50

  Kluivert: "Het eerste jaar was moeilijk, nu gaat het beter"

  Onder de nieuwe trainer Paolo Fonseca heeft Justin Kluivert zijn draai helemaal gevonden bij AS Roma. De Nederlander was…

 14. 'Dolberg-horloge van 70.000 euro gestolen uit kleedkamer' 08:36

  'Dolberg-horloge van 70.000 euro gestolen uit kleedkamer'

  Het is een zeer vervelende week voor Kasper Dolberg. De Deen is maandag opgeschrikt door diefstal. Een horloge met een waarde…

 15. Gerrard: "Wilden de familie van Ricksen trots maken" 08:16

  Gerrard: "Wilden de familie van Ricksen trots maken"

  Steven Gerrard beleefde donderdag met Rangers FC een emotionele avond tegen Feyenoord. De Schotten wonnen met 1-0 van de…

 16. Karsdorp in onmin met Feyenoord-fans: "Hebben me geraakt" 07:56

  Karsdorp in onmin met Feyenoord-fans: "Hebben me geraakt"

  Het botert momenteel niet echt tussen Rick Karsdorp en een gedeelte van de Feyenoord-aanhang. Na afloop van de met 1-0 verloren…

 17. 'Van de Beek fit genoeg om rol te spelen in kraker tegen PSV' 07:39

  'Van de Beek fit genoeg om rol te spelen in kraker tegen PSV'

  Het gaat goed met de revalidatie van Donny van de Beek. De middenvelder van Ajax staat al weken buitenspel door een…

 18. Spoorboekje: KKD-topper, derby in Enschede en Schöne in actie 07:00

  Spoorboekje: KKD-topper, derby in Enschede en Schöne in actie

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 19. Gisteren gemist: goede resultaten PSV en AZ, verlies Feyenoord 00:30

  Gisteren gemist: goede resultaten PSV en AZ, verlies Feyenoord

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 20. Karsdorp over opmerkelijk 'VAR-moment': "Ik ken de regels niet" 00:04

  Karsdorp over opmerkelijk 'VAR-moment': "Ik ken de regels niet"

  Rick Karsdorp kreeg donderdag op Ibrox de lachers op zijn hand door scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz te vragen of de VAR de…

 21. donderdag 19 september 2019

 22. Fer beseft: "In de eerste helft hebben we te slap gevoetbald" 23:58

  Fer beseft: "In de eerste helft hebben we te slap gevoetbald"

  Middenvelder Leroy Fer kan zich vinden in de teksten van zijn trainer Jaap Stam na de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Rangers…

 23. Slot realistisch na remise AZ: "Maximaal haalbare resultaat" 23:46

  Slot realistisch na remise AZ: "Maximaal haalbare resultaat"

  Arne Slot stond na de remise (2-2) tegen Partizan Belgrado met gemengde gevoelens voor de camera. Enerzijds was de coach blij en…

 24. Stengs spreekt van 'gouden punt' na gelijkspel AZ tegen Partizan 23:43

  Stengs spreekt van 'gouden punt' na gelijkspel AZ tegen Partizan

  Calvin Stengs is zeer tevreden met het punt dat AZ heeft overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Partizan Belgrado. De club uit…

 25. 23:30

  Overzicht: alle uitslagen in de Europa League

 26. Stam niet geschrokken: "We hebben het zelf laten zitten" 23:21

  Stam niet geschrokken: "We hebben het zelf laten zitten"

  Jaap Stam was ondanks de nederlaag van Feyenoord donderdagavond niet ontevreden over het spel van de Rotterdammers…

 27. Nederland houdt negende plek op coëfficiëntenlijst vast 23:13

  Nederland houdt negende plek op coëfficiëntenlijst vast

  Nederland heeft donderdagavond de negende plaats op de coëfficientenlijst vastgehouden. De Nederlandse teams kenden wisselende…

 28. Groep I: thuisteams Gent en Wolfsburg pakken drie punten 23:03

  Groep I: thuisteams Gent en Wolfsburg pakken drie punten

  In Groep I zijn de teams die thuis speelden in de eerste speelronde er met de drie punten vandoor gegaan. Zowel AA Gent als VfL…

 29. Groep K: Karius helpt 'Nederlands' Slovan, Braga verslaat Wolves 22:58

  Groep K: Karius helpt 'Nederlands' Slovan, Braga verslaat Wolves

  De Nederlandse enclave van Slovan Bratislava heeft donderdagavond voor een verrassing gezorgd in de Europa League: in eigen huis…

 30. Tiental van AZ sleept in Belgrado punt uit het vuur 22:54

  Tiental van AZ sleept in Belgrado punt uit het vuur

  AZ heeft er zijn allerlaatste reserves voor moeten aanspreken, maar is met een gelijkspel tegen Partizan Belgrado begonnen aan…

 31. Groep J: Gladbach krijgt pak slaag van Wolfsberger, goal Kluivert 22:54

  Groep J: Gladbach krijgt pak slaag van Wolfsberger, goal Kluivert

  In Groep J vond er donderdag op de eerste speeldag meteen een daverende verrassing plaats. Het Oostenrijkse Wolfsberger AC won…

 32. Bedroevend Feyenoord terecht onderuit tegen inefficiënt Rangers 22:53

  Bedroevend Feyenoord terecht onderuit tegen inefficiënt Rangers

  Feyenoord is slecht begonnen aan het avontuur in de Europa League. De eerste wedstrijd in groep G werd donderdag op bezoek bij…

 33. FC Porto gaat aan kop in Feyenoord-groep na zege op Young Boys 22:51

  FC Porto gaat aan kop in Feyenoord-groep na zege op Young Boys

  Feyenoord staat ondanks de nederlaag bij Glasgow Rangers helemaal niet onderaan Groep G van de Europa League. Omdat FC FC Porto…

 34. AZ-opponent United maakt geen indruk, maar wint wel van Astana 22:50

  AZ-opponent United maakt geen indruk, maar wint wel van Astana

  Manchester United heeft donderdagavond met de nodige moeite de eerste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. Op Old…

 35. Lukkien kiest voor zonedekking: "Bal gaat makkelijk op de stip" 22:24

  Lukkien kiest voor zonedekking: "Bal gaat makkelijk op de stip"

  Het baart Dick Lukkien zorgen dat FC Emmen de goals gemakkelijk tegen krijgt uit voorzetten. Tegen FC Utrecht gebeurde dat…

 36. Malen: "Als het moeilijker gaat, kunnen we uit het niets scoren" 22:17

  Malen: "Als het moeilijker gaat, kunnen we uit het niets scoren"

  Donyell Malen scoorde afgelopen zaterdag vijf keer tegen Vitesse en was donderdagavond in de Europa League tegen Sporting…

 37. Video: Besiktas-keeper Karius wederom zéér pijnlijk in de fout 22:14

  Video: Besiktas-keeper Karius wederom zéér pijnlijk in de fout

  Ooit was Loris Karius een zeer betrouwbare keeper, maar sinds de Champions League-finale van de goalie met Liverpool, waarin…

 38. Ihattaren belangrijk voor PSV: "Heerlijk gespeeld, een topavond" 21:43

  Ihattaren belangrijk voor PSV: "Heerlijk gespeeld, een topavond"

  Zoals wel vaker dit seizoen was Mohamed Ihattaren donderdagavond belangrijk voor PSV. De nog altijd maar zeventienjarige…

 39. Van Bommel zeer tevreden na zege op 'ervaren' Sporting 21:39

  Van Bommel zeer tevreden na zege op 'ervaren' Sporting

  Mark van Bommel was 'uitermate tevreden' met het resultaat dat PSV donderdagavond in eigen huis boekte tegen Sporting Portugal…

 40. Stam laat Senesi buiten basis: "We wachten het juiste moment af" 21:27

  Stam laat Senesi buiten basis: "We wachten het juiste moment af"

  Jaap Stam heeft er donderdag voor gekozen om Marcos Senesi op de bank te laten starten tegen Rangers FC. De topaanwinst van…

 41. Groep F: Dost verliest met Frankfurt van Arsenal-jonkies 20:54

  Groep F: Dost verliest met Frankfurt van Arsenal-jonkies

  Bas Dost is de Europa League niet goed begonnen. De nieuwe spits van Eintracht Frankfurt verloor donderdag met zijn club met 0-3…

 42. PSV start EL-campagne uitstekend met knappe zege op Sporting 20:50

  PSV start EL-campagne uitstekend met knappe zege op Sporting

  PSV is het Europa League-seizoen uitstekend gestart donderdag: in eigen huis werd Sporting Portugal met 3-2 verslagen. Donyell…

 43. Groep A: Sevilla wint zonder De Jong, Dudelange schrijft historie 20:47

  Groep A: Sevilla wint zonder De Jong, Dudelange schrijft historie

  Sevilla is met een ruime overwinning begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De Zuid-Spaanse club was donderdagavond…

 44. Groep C: eigen doelpunt Vilhena op rampavond Krasnodar 20:46

  Groep C: eigen doelpunt Vilhena op rampavond Krasnodar

  Voor Krasnodar is de eerste speelronde in de Europa League uitgelopen op een enorme teleurstelling. De Russen verloren mede door…

 45. PSV moet de kop delen met LASK Linz, dat Rosenborg FK verslaat 20:45

  PSV moet de kop delen met LASK Linz, dat Rosenborg FK verslaat

  PSV moet de koppositie in Groep D voorlopig delen met LASK Linz. De Oostenrijkers wonnen in eigen huis namelijk met minimale…

 46. Kluivert, Weghorst, Chong en Lukoki in de basis op EL-avond 20:10

  Kluivert, Weghorst, Chong en Lukoki in de basis op EL-avond

  Er staan donderdagavond weer een hoop Nederlanders in de basis in de Europa League: Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Tahith Chong…

 47. AZ begint Europese campagne met verwachte elf namen 19:59

  AZ begint Europese campagne met verwachte elf namen

  De opstelling van AZ voor het treffen met Partizan Belgrado kent geen verrassingen. Trainer Arne Slot kiest donderdagavond voor…

 48. Berghuis keert tegen Rangers terug in de Feyenoord-basis 19:55

  Berghuis keert tegen Rangers terug in de Feyenoord-basis

  Steven Berghuis is volledig hersteld van blessureleed bij Feyenoord. De aanvaller ontbrak tegen ADO Den Haag (3-2) nog in de…

 49. Veelbelovend talent Hudson-Odoi blijft Chelsea trouw 19:44

  Veelbelovend talent Hudson-Odoi blijft Chelsea trouw

  Chelsea kan ook de komende jaren rekenen op de diensten van Callum Hudson-Odoi. De buitenspeler werd vorig seizoen nadrukkelijk…

 50. Video: Malen zet PSV op voorsprong na prachtige assist Ihattaren 19:22

  Video: Malen zet PSV op voorsprong na prachtige assist Ihattaren

  Donyell Malen scoorde afgelopen weekend vijf keer tegen Vitesse en heeft donderdagavond tegen Sporting Portugal slechts…

 51. Van Bommel belde Keizer over Sporting: "Hij wilde niets zeggen" 19:00

  Van Bommel belde Keizer over Sporting: "Hij wilde niets zeggen"

  Ter voorbereiding van de wedstrijd PSV - Sporting Portugal heeft Mark van Bommel informatie proberen in te winnen bij Marcel…

 52. Engelse voetbalbond schorst Beardsley voor zeven maanden 18:47

  Engelse voetbalbond schorst Beardsley voor zeven maanden

  Een opmerkelijke straf in het Engelse voetbal. Voetbalbond FA heeft Peter Beardsley donderdag voor liefst zeven maanden…

Meer nieuws