Fris Internazionale geeft onder Conte meteen visitekaartje af

26 augustus 2019, 22:43

Het vernieuwde Internazionale heeft een goede indruk achter gelaten. Antonio Conte, de opvolger van Luciano Spalletti, leidde zijn elftal meteen naar de koppositie door een overtuigende 4-0 zege op Lecce. Stefan de Vrij kwam niet in actie, omdat hij in de warming-up geblesseerd afhaakte. Romelu Lukaku scoorde meteen bij zijn debuut voor Internazionale.

Conte - terug na een jaar sabbatical - drukte meteen zijn stempel op Inter. De Italiaanse coach liet de Nerazzurri in de 3-5-2 formatie spelen. Op die wijze had hij eerder succes met Juventus en Chelsea. De eerste tekenen bij Inter zijn ook hoopgevend. In de competitieopener voor eigen publiek lieten de Milanezen een frisse indruk achter.

De Vrij zou aanvankelijk in de driemans-defensie spelen, samen met Danilo D'Ambrosio (vervanger van geblesseerde Diego Godin) en Milan Skriniar. Maar de oud-Feyenoorder moest vlak voor het duel verstek laten gaan. Lukaku verscheen wel aan de aftrap. Hij vormde de voorhoede met Lautaro Martinez.

De 70.000 toeschouwers zagen Internazionale prima beginnen. Na een goede kans voor Lecce, waar Thom Haye op de bank zat, nam de thuisploeg overtuigend het heft in handen. Een fraaie goal van Marcelo Brozovic werd daar het resultaat van. Randje zestien en binnenkant voet legde de Kroaat de bal in de rechter kruising.

Debutanten Stefano Sensi - overgekomen van Sassuolo - en Lukaku namen de volgende doelpunten van Inter voor hun rekening. Sensi scoorde rap na de openingstreffer. De aanwinst schoot laag over de grond beheerst raak. Lukaku scoorde in de tweede helft nadat Lecce voorzichtig solliciteerde naar een aansluitingstreffer. De spits die overkwam van Manchester United scoorde na precies een uur uit de rebound van een schot van Martinez.

Inter kreeg nog een half uur voor de vierde treffer, die de koppositie op zou leveren. Dat werd de thuisploeg nog een stukje eenvoudiger gemaakt met de rode kaart voor Diego Farias. De middenvelder van Lecce beging een schandalige overtreding op Nicolo Barella. Farias plantte zijn voet achterop de kuit van de invaller en moest terecht vertrekken.

Met een man meer pakte Inter ook de vierde treffer mee. En hoe. Antonio Candreva maakte een wereldgoal door vanuit stand vanaf een meter of dertig schitterend raak te schieten. Dat betekende de kers op de taart voor een uitstekende avond van Internazionale, dat komend weekend op bezoek gaat bij Cagliari. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen