Van der Sar zeer te spreken over transferzomer Ajax

27 augustus 2019, 07:43

Dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong deze zomer vertrokken bij Ajax, dat is iets waar men in Amsterdam al lange tijd rekening mee hield. Directeur Edwin van der Sar tilt daar dan ook niet te zwaar aan en vindt dat Ajax goed werk heeft geleverd op de transfermarkt.

Dat schrijft de oud-keeper in De Telegraaf. De directeur van Ajax heeft vertrouwen in een goed seizoen, al hangt veel af van het bereiken van de Champions League. 'Het was vorig seizoen voor Ajax een lange reeks van wedstrijden en ik hoop dat we die nu weer krijgen. De ambities zijn net zo groot als vorig jaar, het gevoel bij iedereen, ook bij de supporters, is goed', schrijft hij in zijn column.

'We willen de mensen het mooiste voetbal bieden en ook op het hoogste platform, dat wordt gevormd door de Champions League. Dat kan als je spelers hebt die ook op dat niveau zitten." Dat Ajax in de zomer afscheid nam van De Ligt en De Jong, vindt Van der Sar logisch. 'Er is nooit paniek geweest. Bij Ajax raak je altijd topspelers kwijt. Ik denk dat iedereen bang was dat we nog veel meer sterren zouden kwijtraken. In dat opzicht is er deze zomer met vereende krachten geweldig werk verricht. We zijn er voor gesprongen en hebben de grote kern kunnen bewaren.'

Ajax trok in de zomer Edson Alvarez, Kik Pierie, Kjell Scherpen, Lisandro Martinez, Razvan Marin en Quincy Promes aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen