Ten Hag wil klus thuis klaren mét de herstelde Promes

27 augustus 2019, 17:29   Bijgewerkt: 27 augustus 2019, 20:18

Ajax-trainer Erik ten Hag kan in de return van de Champions League tegen APOEL Nicosia woensdagavond wél beschikken over Quincy Promes. Waar Donny van de Beek afwezig is met een spierblessure, keert de multifunctionele aanvaller terug in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Mede daarom is de oefenmeester vol vertrouwen: "We hebben het in handen en moeten het thuis afmaken."

Noussair Mazraoui (geschorst) en Kasper Dolberg (transfers) zijn nog altijd afwezig bij Ajax, waar de oefenmeester naar eigen zeggen niet aan het puzzelen is op het middenveld. De coach heeft wel het een en ander geprobeerd op de training afgelopen week, met Lisandro Martínez op het middenveld en Daley Blind achterin. "Lisandro kan op het middenveld, maar de vraag is of hij in het Ajax-systeem past. Dat moet je testen en dat hebben we gedaan", aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie.

{image[335576][right-half][]}Huntelaar

Als Ten Hag gaat veranderen, komt er mogelijk plaats voorin voor Klaas-Jan Huntelaar. "Hakim staat sowieso vaak op het middenveld", vertelt Ten Hag over de mogelijkheid om Ziyech op het middenveld te zetten. "Het gaat erom dat we hem in zijn kracht willen brengen." Ook is het een mogelijkheid om Huntelaar te laten starten. Ten Hag: "Leeftijd is geen belemmering. Hij is een voorbeeld van gif en de doelpunten die hij brengt. Zo zoeken we naar de beste formatie."

Ook Edson Álvarez is klaar om te starten, zowel op het middenveld als achterin. Of Ten Hag met Huntelaar begint, weet hij niet. Want zonder de spits, begon Ajax ook goed. "Was ik wel met Huntelaar begonnen en je speelt 0-0, vraagt iedereen waarom je niet in de Tadic-variant begint. We begonnen heel goed op Cyprus het eerste kwartier en waren we goed in de bezetting voorin. Maar de tweede helft hebben we slecht gespeeld."

Trainingsweek

Daarom werkte Ten Hag de afgelopen week hard aan een beter Ajax. Mocht het onverhoopt toch misgaan in de voorronde, is het volgens de coach nog geen mislukt seizoen. "Maar dat het een belangrijke wedstrijd is, is duidelijk. Die druk leggen wij onszelf op. We hebben vorig seizoen in de Champions League gespeeld en dat willen we weer. Maar het komt niet vaak voor dat een Nederlandse club zich via de voorronde plaatst. Wij vorig jaar en dat willen we weer."

Met zijn groep werkte Ten Hag in een voor hen Eredivisie-vrij weekend aan patronen en spelhervattingen: zo is hij er van overtuigd dat het goed komt. "We weten waar de kansen liggen, die proberen we te vergroten. 0-0 is een gevaarlijk resultaat, maar ook een goed resultaat uit. We hebben het in handen en moeten het thuis afmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen