Willem II haalt Kabangu op bij Gent voor extra aanvalsoptie

27 augustus 2019, 19:12

Willem II heeft zich dinsdagavond versterkt met de zesde aanwinst van het seizoen. Elton Kabangu komt per direct over van AA Gent en sluit aan bij de selectie van Adrie Koster. De afgelopen jaren werd hij nog gehuurd door FC Eindhoven, waardoor hij in Tilburg op de radar kwam. Hij moet de opties voorin vergroten voor Koster en tekent een contract voor drie seizoenen.

Dat maakt Willem II bekend via de officiële kanalen. "Elton heeft het de afgelopen twee seizoenen bij FC Eindhoven goed gedaan", looft technisch directeur Joris Matthijsen. "Met zijn spel, doelpunten en assists was hij een van de meest opvallende spelers. We zijn blij dat hij bij ons voor meerdere jaren heeft getekend." Namens FC Eindhoven speelde hij 77 duels in de Eerste Divisie, waarin hij achttienmaal scoorde.

De koploper van de Eredivisie haalde eerder deze transferzomer Che Nunnely, Evengelos Pavlidis, Joao Queirós, Mats Köhlert, Paul Gladon en Sebastian Holmén binnen. Mogelijk komt daar ook nog een vervanger voor de zwaargeblesseerde Fernando Lewis, een linksback en een verdedigende middenvelder bij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen