Bacuna direct in voorselectie Curaçao na keuze voor dat land

27 augustus 2019 – Juninho Bacuna is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. De middenvelder besloot recentelijk om voor dat land uit te komen, gezien de hevige concurrentie op zijn positie bij Nederland. Hij zit direct bij de selectie voor de wedstrijden tegen Haïti in de groepsfase van de Nations League in de CONCACAF.

Bacuna direct in voorselectie Curaçao na keuze voor dat land

"Op mijn positie lopen jongens als Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum", zei hij onlangs over zijn concurrentie. "Een paar jaar geleden stelde het nationale elftal nog niet veel voor. Tegenwoordig spelen ze om de prijzen. Er staat echt een goed elftal. Het doel is om het WK in Qatar te halen." In de 38-koppige voorselectie zitten een hoop bekende namen, onder wie Eloy Room, Cuco Martina, Brandley Kuewas, Juriën Gaari, Jafar Arias, Michaël Maria en Juninho's broer Leandro Bacuna. 

Bacuna is net begonnen aan zijn tweede seizoen voor Huddersfield Town. Afgelopen jaar degradeerde hij met The Terriers - bij wie coach Jan Siewert recentelijk werd ontslagen - uit de Premier League. Bij die club ligt de geboren Groninger nog twee seizoenen vast. De duels met Haïti staan gepland op 7 (thuis) en 10 (uit) september. 

Eredivisie

gerelateerd