Vilhena uitgeschakeld, Dinamo, Olympiakos en Rode Ster door

27 augustus 2019, 23:00

Tonny Vilhena is er met FK Krasnodar niet ingeslaagd om voor een grandioze comeback te zorgen. De Nederlandse middenvelder mocht slechts enkele secondes hopen op een scenario waarin Champions League-voetbal nog gehaald kon worden tegen Olympiakos Piraeus, van wie het uiteindelijk zelfs verloor (1-2). De Grieken nemen Dinamo Zagreb en Rode Ster Belgrado mee naar het hoofdtoernooi.

Na de 4-0 nederlaag van vorige week was Krasnodar, dat in de vorige speelronde FC Porto nog uitschakelde, zo goed als kansloos, maar toen Daniil Utkin na tien minuten op aangeven van Marcus Berg voor 1-0 zorgde, ging het thuispubliek er eens hoopvol voor zitten. Een minuut later kon die hoop echter alweer de prullenbak in, omdat Youssef El-Arabi voor de gelijkmaker zorgde.

De thuisploeg was wel gevaarlijker voor de pauze, maar kon niet tot scoren komen. Ook niet toen Younes Namli al na een half uur het veld in mocht komen werd er niets meer aan de score gedaan. Toen wederom El-Arabi een treffer maakte direct na de thee, was alle spanning uit de wedstrijd, waarin verder weinig noemenswaardigs meer gebeurde.

Rosenborg BK - Dinamo Zagreb* 1-1

Dinamo Zagreb kende een moeizame avond op bezoek bij Rosenborg BK, maar werd enigszins geholpen door verdediger Even Hovland. Hij kopte vroeg in de wedstrijd zeer ongelukkig de 1-0 uit het doel voor zijn eigen ploeg, waardoor Dinamo - dat vorige week met 2-0 won - ontsnapte. Via David Akintola werd het alsnog snel 1-0, maar twintig minuten voor het einde zorgde Amer Gojak, op aangeven van Daniel Olmo, met een geweldig afstandsschot voor de beslissing in het tweeluik: 1-1.