Van de Donk: "Van ons verwacht dat we gewoon eerste worden"

28 augustus 2019, 10:36

De eerstvolgende wedstrijd voor de Oranjevrouwen na de WK-finale is het EK-kwalificatieduel met Estland. Veel groter kan het contrast niet. "Er wordt van ons verwacht dat dit een makkie wordt en dat we gewoon eerste worden", weet Daniëlle van de Donk aan de vooravond van de start van de kwalificatiecyclus.

"Daar ben ik het mee eens: we moeten ook eerste worden. Maar daarin schuilt wel de valkuil van onderschatting", zegt de middenveldster tegen de NOS. Na het treffen met Estland op vrijdag wacht dinsdag in Heerenveen Turkije. Later speelt de vice-wereldkampioen tegen Slovenië, Rusland en Kosovo. "Het voelt eigenlijk alsof ik gisteren nog het WK aan het spelen was", aldus Van de Donk.

De speelster van Arsenal had even de tijd nodig om de verloren WK-finale te verwerken. Nu heeft teleurstelling plaatsgemaakt voor trots. "Als je ziet wat we hebben bereikt en wat we teweeg hebben gebracht en hoe we geschiedenis hebben geschreven, dan overheerst toch de trots. Ik denk er nog graag aan terug."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen