Bloodworth in Duitsland nog met meisjesnaam Janssen op shirt

28 augustus 2019, 14:27

Dominique Bloodworth verruilde deze zomer Arsenal voor VfL Wolfsburg. Samen met haar man Brandon verhuisde de verdedigster naar Duitsland. Haar start is goed: zes punten uit twee wedstrijden én een rake vrije trap.

"Op een nieuwe plek en bij een nieuwe club is het altijd even zoeken naar nieuwe routines. We hebben een fijn appartement. Brandon geeft Engelse les en studeert daarnaast om tandarts te worden. Hij speelt nu American Football in Wolfsburg", vertelt Bloodworth in het Algemeen Dagblad.

De Oranje-international vervolgt: "Heel leuk dat ik nu ook eens bij hém langs de lijn kan staan. Toen ik in Engeland voetbalde, zei hij altijd: als er een aanbieding uit Duitsland komt, ga ik met je mee. Hij had dat nog niet gezegd of Wolfsburg belde, haha. Dat was even schrikken en omschakelen, maar we voelen ons goed. Dat is de basis om te presteren."

Het seizoen startte Bloodworth tot haar eigen verrassing met haar meisjesnaam Janssen op het shirt. "Omdat in mijn paspoort nog niet mijn nieuwe naam staat, mag ik niet met Bloodworth op mijn rug spelen. Nu moet ik naar de Nederlandse ambassade in Berlijn om dat aan te passen. De regeltjes zijn streng in Duitsland."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen