Janssen over aanpassen competitieschema: "Slaat nergens op"

28 augustus 2019, 17:52

Dat de Nederlandse clubs die Europees spelen afgelopen weekend vrij kregen in de Eredivisie, vindt Theo Janssen onbegrijpelijk. De voormalig middenvelder stelt dat het beter is voor de ploegen om gewoon in actie te komen in de competitie.

Uiteraard kent Janssen het belang van de Europese duels van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. "We willen allemaal zo ver als mogelijk in Europa komen", vertelt de analyticus aan RTL. "Het is goed voor de ontwikkeling van onze jonge voetballers. Daarom moet het serieus genomen worden. Dat clubs vrij krijgen in de competitie, omdat ze in dezelfde week Europees moeten spelen: dat slaat toch helemaal nergens op?"

"Jaren roepen we dat we in Nederland meer gewend moeten raken aan de 'Europese weken'. Zodat onze spelers ertegen bestand zijn om veel wedstrijden achter elkaar te voetballen. En dan gaan we clubs ineens vrij geven? Wat gaan die clubs dan juist doen? Meer trainen", zegt Janssen. "Terwijl elke speler het veel leuker en lekkerder vindt om wedstrijden te spelen. De arbeid- rustverhouding is in Europese weken veel beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen