Gisteren gemist: Ajax naar CL, AZ weer welkom in Den Haag

29 augustus 2019, 00:30   Bijgewerkt: 28 augustus 2019, 23:49

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 28 augustus.

Van den Boomen tekent voor drie jaar bij De Graafschap

De Graafschap heeft het middenveld een impuls gegeven met de komst van Branco van den Boomen. De 24-jarige middenvelder wilde graag vertrekken bij FC Eindhoven en de club heeft uiteindelijk gehoord gegeven aan die wens. Hij heeft woensdag voor drie jaar getekend.

AZ ook bij bereiken Europa League welkom in Den Haag

Slaagt AZ erin om via Antwerp FC de groepsfase van de Europa League te bereiken, dan is het wederom welkom in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Door het instorten van het dak van het AFAS Stadion kunnen de Alkmaarders nog altijd niet in eigen stadion spelen. ADO blijft bereid om AZ te helpen, meldt het via de eigen kanalen.

Dolberg met Nice-sjaal op tribune tijdens duel van nieuwe club

Kasper Dolberg is woensdag niet van de partij tijdens de wedstrijd tussen Ajax en APOEL Nicosia in de Champions League, maar zit in Frankrijk. De Deense spits is woensdag toeschouwer bij het duel tussen OGC Nice en Olympique Lyon.

Ajax sloopt Cypriotische muur en haalt de Champions League

Ajax mag zich voor het tweede seizoen op rij melden in de Champions League. De halve finalist van vorig seizoen had het thuis niet altijd even gemakkelijk met het stugge, ultra-defensie APOEL Nicosia, maar boekte een dik verdiende 2-0 overwinning. Basisdebutant Edson Álvarez en Dusan Tadic maakten de treffers. Ajax mag zich nu opmaken voor de Champions League-loting van donderdagavond: de Amsterdammers zitten in pot 2 en weten na 18.00 uur welke drie tegenstanders ze treffen in de poulefase.

Ajax zit donderdag tijdens CL-loting in gunstige pot 2

Ajax zit morgen bij de loting voor groepsfase van de Champions League in pot 2. De landskampioen heeft die indeling te danken aan Europese resultaten van de laatste vijf seizoenen. Het grootste voordeel is dat Ajax hierbij een aantal grootmachten ontloopt.

Zilverloot vaart binnen bij Ajax door bereiken groepsfase

Naast sportief, is het ook financieel heel waardevol voor Ajax dat het is doorgestoten naar de groepsfase van de Champions League. Het halen van het lucratieve toernooi zorgt voor bijna vijftig miljoen euro aan inkomsten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen