Huntelaar gaat Dolberg missen: "Leuke gozer, talentvolle spits"

29 augustus 2019, 09:30

Klaas-Jan Huntelaar gaat Kasper Dolberg missen bij Ajax. De Deense aanvaller tekent vandaag (donderdag) een contract bij OGC Nice en laat Amsterdam dan definitief achter zich. Jammer, zo vindt de ervaren spits, die de afgelopen jaren diens concurrent was. "Hij is een leuke gozer en een goede speler", zei Huntelaar over de spits.

De vlag gaat zeker niet uit in huize Huntelaar, als Dolberg officieel vertrokken is bij Ajax. "Hij is een groot talent, jammer dat hij weg is", aldus Huntelaar over het aanstaande vertrek, dat spoedig officieel wordt gemaakt. "Het is zijn keuze en daar hebben we nog wel contact over gehad. Over zijn persoon en over zijn toekomst, ik hoop dat hij goed terecht komt in Frankrijk. Hij heeft kwaliteit en potentie, dat verlies je niet. Daar moet hij zich aan vasthouden. En hard werken, dan komt hij wel terug."

Lees ook: Huntelaar blij met CL: "Maar één zwaluw maakt nog geen zomer"

Huntelaar stond - mede bij afwezigheid van Dolberg - in de spits van de aanval bij Ajax tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. Uiteraard wil hij zijn plek in het elftal van Erik ten Hag behouden, maar het is niet zo dat hij na het vertrek van de Deense concurrent nu zijn plek opeist. "De trainer heeft heel veel goede spelers die hij kan opstellen voorin. Of ik komend weekend weer speel? Daar ben ik nog niet mee bezig. Er zijn veel alternatieven, maar als het moet dan ben ik klaar om te spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen