Spoorboekje: loting Europa League, definitieve selectie Oranje

30 augustus 2019, 08:12

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 30 augustus.

Nieuws

Loting Europa League: tegen wie gaan Feyenoord, PSV en AZ spelen?

Feyenoord, PSV en AZ gaan vanmiddag in de koker voor de loting van de Europa League. Door respectievelijk Hapoel Be'er Sheva, Apollon Limassol en Antwerp van zich af te schudden, behoren de drie Nederlandse clubs tot de 48 ploegen die zich melden in de groepsfase. De loting start om 13.00 uur.

Definitieve selectie Oranje

Ronald Koeman maakt vandaag de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend. Van de 29 spelers uit de voorselectie vallen er 6 af. Overleven Donyell Malen en Joël Veltman de schifting? Hoe staat het met de blessures van Donny van de Beek en Stefan de Vrij? En krijgt Wout Weghorst ditmaal wel een plekje? De 23-koppige selectie werkt komende week toe naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland (6 september) en Estland (9 september).

Persconferentie over dak AZ-stadion

In het AFAS Stadion van AZ vindt vanmiddag om 16.00 uur een persconferentie plaats. Daarin worden de bevindingen gedeeld over het onderzoek naar het instorten van een deel van het stadiondak.

Specials

De knopen die Koeman moet doorhakken in de Oranje-selectie

Voor het eerst sinds de verloren Nations League-finale tegen Portugal in juni komt het Nederlands elftal weer in actie. De EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland zijn volgende week direct zeer belangrijk voor Oranje. Bondscoach Ronald Koeman maakt vandaag (vrijdag) definitieve selectie bekend. Op welke gebieden moet de bondscoach kleur bekennen?

Wedstrijden

Estland (v) - Nederland (v) (18.00 uur)

De Oranjevrouwen komen voor het eerst sinds de verloren WK-finale in actie. Meteen gaat het om de knikkers. De vice-wereldkampioen begint op bezoek bij Estland aan de EK-kwalificatie. Bondscoach Sarina Wiegman moet het stellen zonder de geblesseerde Lieke Martens. Haar teenblessure speelt nog altijd parten. Ook Kika van Es ontbreekt. Desalniettemin is Oranje verplicht te winnen in Tallinn.

FC Emmen - PEC Zwolle (20.00 uur)

Voor PEC Zwolle wordt het eindelijk eens tijd voor een overwinning. De Blauwvingers pakten zondag tegen Sparta hun eerste puntje van dit seizoen, maar blijft de situatie op de ranglijst onverminderd zorgelijk. Alleen winst in Drenthe kan de druk iets van de ketel halen. Emmen zinspeelt op de tweede thuiszege van het seizoen, na eerder sc Heerenveen te verslaan.

FC Volendam - NAC Breda (20.00 uur)

NAC Breda kent een geweldige start van het nieuwe seizoen. Met Ruud Brood aan het roer werden de eerste drie duels gewonnen, waardoor het net als De Graafschap op negen punten staat. Na de winst op SC Cambuur van vorige week staat er wederom een test voor de deur. Vanavond is het FC Volendam van Wim Jonk, dat zich aardig versterkte op de transfermarkt, de opponent. Volendam staat op vier punten na drie duels.

Sevilla - Celta de Vigo (20.00 uur)

Tegen zowel Espanyol (0-2) als Granada (0-1) speelde Luuk de Jong negentig minuten bij Sevilla, maar de aanvaller wacht nog op zijn eerste treffer. Mogelijk kan de spits die vanavond maken in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Celta de Vigo zal echter een geduchte tegenstander zijn. Vorige week won het ondanks een gestopte penalty door Jasper Cillessen met 0-1 van Valencia. De week daarvoor ging Celta met 1-3 ten onder tegen Real Madrid.

Voetbal op tv

13.00 uur: Europa League loting, FOX Sports 1, live verslag van de loting

18.00 uur: Estland (v) - Nederland (v), Veronica, live verslag van EK-kwalificatieduel

20.00 uur: FC Emmen - PEC Zwolle, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: FC Volendam - NAC Breda, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Schakelprogramma Eerste Divisie, FOX Sports 1, hoogtepunten van de Eerste Divisie-duels

20.00 uur: Sevilla - Celta de Vigo, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

20.00 uur: Gladbach - RB Leipzig, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

22.25 uur: Studio Sport Eredivisie, NPO 1, samenvatting en vooruitblik

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen