Officieel: Dolberg voor ruim 20 miljoen euro naar Nice

29 augustus 2019, 13:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de transfer van Kasper Dolberg naar OGC Nice afgerond. De Amsterdammers vangen 20,5 miljoen euro voor de Deense spits, zo meldt de landskampioen. Dolberg zat gisteren (woensdag) al op de tribune bij zijn nieuwe club, dat een competitiewedstrijd speelde tegen Olympique Marseille (1-2).

Voor Dolberg komt er met de transfer een einde aan de sleur bij Ajax. Na het seizoen waarin Ajax onder Peter Bosz de finale van de Europa League haalde, werd de aanvaller een grote toekomst voorspeld. Destijds had AS Monaco vijftig miljoen euro voor hem over. Mede door blessureleed kwam de klad erin en werd Dolberg nooit meer de oude. Dit seizoen startte de Scandinaviër nog wel en aantal keer in de basis van Ajax, maar kon hij wederom niet overtuigen en bleek een afscheid het beste. Dolberg had nog een contract tot medio 2022.

Zijn nieuwe club is sinds kort in handen van Ineos. Recent nam het Britse chemie bedrijf Nice over voor naar verluidt honderd miljoen euro. Ineos is vooral bekend van de gelijknamige wielerploeg, dat met Egan Bernal de winnaar van de Tour de France afleverde. Ook de Zwitserse club Lausanne is in handen van de Britten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen