Leeuwinnen starten kwalificatiecyclus: "Het begint met winnen"

29 augustus 2019, 16:18

Na het succesvol verlopen WK in Frankrijk beginnen de Oranjevrouwen vrijdag aan de EK-kwalificatiecyclus. In aanloop naar het uitduel met Estland laat bondscoach Sarina Wiegman weten dat er nu andere dingen van haar ploeg gevraagd wordt dan tijdens de eindronde. "Estland zal vooral verdedigen. Het maken van de wedstrijd ligt volledig in onze handen", aldus Wiegman tegenover NUsport.

Estland is de nummer 99 van de FIFA-ranking, terwijl Oranje de derde plaats op de mondiale ranglijst bezet. "We moeten het tempo hoog houden, maar de ruimtes zullen klein zijn. Het zou mooi zijn als we snel scoren", zegt de bondscoach. "Het begint met winnen en als het mogelijk is dan graag met grote cijfers en goed spel."

Het is nog geen twee maanden geleden dat Oranje in de WK-finale stond. Het team van Wiegman greep toen naast de wereldtitel door de eindstrijd tegen de Verenigde Staten met 2-0 te verliezen. "We hebben het als groep afgesloten en nu kijken we vooruit. Wat dat betreft is het fijn dat we beginnen met een kwalificatiewedstrijd en over een jaar al de Olympische Spelen in Tokio wachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen