Gisteren gemist: PSV, Feyenoord en AZ plaatsen zich voor EL

30 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 29 augustus.

AZ plaatst zich na verhit duel met Antwerp voor Europa League

AZ heeft zich donderdagavond met hangen en wurgen geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders keken vlak voor tijd tegen een negental van Antwerp tegen een 1-0 achterstand aan, maar dwongen door een doelpunt van Calvin Stengs een verlenging af. Daarin werden de moegestreden Belgen over de knie gelegd, met uiteindelijk een 1-4 eindstand.

Feyenoord plaatst zich glansrijk voor Europa League

Feyenoord heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers begonnen met een comfortabele marge aan het uitduel met Hapoel Beër Sheva, maar hadden het voor rust niet makkelijk en moesten meerdere malen een beroep doen op doelman Kenneth Vermeer. In de tweede helft liep men alsnog uit naar een ruime zege op de Israëli. Nadat Hanan Maman zijn ploeg dupeerde met een domme rode kaart, voerden Orkun Kökçü, Steven Berghuis en Wouter Burger de cumulatieve score nog verder op: 0-3.

PSV dankzij goals na rust simpel naar groepsfase EL

PSV heeft zonder moeite de groepsfase van de Europa League bereikt. De Eindhovenaren wisten in de tweede helft, net zoals in de eerste wedstrijd tegen Apollon Limassol, in een kort tijdsbestek meerdere keren te scoren. Eén van de treffers kwam van Konstantinos Mitroglou, die als invaller maar een paar minuten nodig had om het net te vinden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een doodeenvoudige 0-4 overwinning voor PSV.

Coëfficientenlijst: Nederland opent aanval op top tien

Nederland heeft deze week weer goede zaken gedaan op de UEFA-coëfficientenlijst. Dankzij de overwinningen van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ heeft Nederland niet alleen de elfde plaats steviger in handen, maar kan het ook omhoogkijken. Nederland heeft zowel Turkije als Oekraïne in het vizier.

Van Dijk troeft Messi en Ronaldo af als Europa's beste

Virgil van Dijk is donderdagavond in Monaco verkozen tot Speler van het Jaar van de UEFA. Dat gebeurde na de loting van de groepsfase van de Champions League. Een jury, bestaande uit trainers en journalisten, gaf de centrale verdediger van Liverpool meer punten dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Met het winnen van de prestigieuze prijs is Van Dijk de opvolger van Luka Modric.

Man United stalt Sánchez voor één seizoen bij Inter

Het hing al een tijdje in de lucht, maar is donderdagavond officieel rondgekomen: Alexis Sánchez maakt de overstap van Manchester United naar Internazionale. De Chileense aanvaller gaat op huurbasis aan de slag voor de Italiaanse grootmacht. In Milaan wordt Sánchez herenigd met Romelu Lukaku, die eerder in de zomer dezelfde overstap maakte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen