Frenkie de Jong: "Ik voelde mij nog wel echt een kleuter"

30 augustus 2019, 08:43

Frenkie de Jong werd donderdag uitgeroepen tot beste middenvelder van afgelopen Champions League-seizoen. Dan hoort de oud-Ajacied er nu écht bij. Toch? "Ik voelde mij nog wel echt een kleuter hier tussen al die grote namen", blijft De Jong als altijd bescheiden.

"Voor mij was dit de eerste keer, alsof je nieuw in de klas komt", zegt hij tegen de NOS. "Ik ben natuurlijk en stuk jonger dan de rest. Dat voelt een beetje gek, maar het is wel hartstikke leuk." De Jong had al een vermoeden dat hij de prestigieuze prijs zou winnen. De speler van FC Barcelona was samen met Christian Eriksen en Jordan Henderson genomineerd. "Ik had al gehoord dat de andere genomineerde middenvelders niet zouden komen. Dus ik had al een voorgevoel."

Aan de linkerkant

Ook ging het kort over zijn eerste periode bij Barça, waar De Jong zondag tegen Real Betis tot ieders verbazing aan de linkerkant speelde. "Klopt, daarvoor (tegen Athletic Bilbao, red.) speelde ik wel in de zone waar ik bij Ajax ook stond. De afgelopen wedstrijd niet, maar dat maakt niet uit. Ik moet zorgen dat ik mij aanpas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen