Van der Sar: "Na Kerst nog Europees voetbal spelen"

30 augustus 2019, 08:24

Ajax moet minimaal derde worden in de groep met Chelsea, Valencia en Lille. Dat stelt algemeen directeur Edwin van der Sar na de loting van donderdag. "Het kon slechter, absoluut", oordeelt de voormalig keeper, die zelf goede herinneringen bewaart aan Chelsea. 

"Chelsea en Valencia zijn misschien wel gelijkwaardig met ons, op Lille heb ik totaal geen zicht", zegt Van der Sar tegen de NOS. "Maar het belangrijkste is dat we na Kerst nog Europees voetbal spelen." Vanzelfsprekend overwintert Ajax het liefst in de Champions League. "We hebben als ambitie dat we terug willen naar de Europese top. Dat hebben we afgelopen seizoen redelijk gedaan. Nu is het tijd voor een vervolgstap met nieuwe spelers die de gaten moeten opvullen die anderen hebben achtergelaten."

Van der Sar kijkt uit naar het treffen met Chelsea. Als keeper van Manchester United won hij ten koste van Chelsea in 2008 de Champions League. Destijds vervulde Van der Sar een heldenrol door de penalty van Nicolas Anelka in de beslissende strafschoppenserie te stoppen. Het duel met Valencia betekent een weerzien met Jasper Cillessen.

"Ajax heeft daar nog nooit tegen gespeeld, maar ikzelf bewaar goede herinneringen aan Chelsea. Het is ook leuk om Jasper Cillessen met Valencia in de Johan Cruijff Arena te zien. We moeten laten zien wat we vorig jaar geleerd hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen