Malen voor het eerst bij Oranje, Koeman selecteert ook Veltman

30 augustus 2019, 12:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donyell Malen behoort voor het eerst tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Ook Joël Veltman behoort tot de 24-koppige selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Estland. Marco Bizot, Terence Kongolo, Wout Weghorst, Hans Hateboer en de geblesseerde Donny van de Beek zijn de vijf afvallers. 

Malen solliciteerde door zijn optredens voor PSV nadrukkelijk naar het Nederlands elftal. Bij de bekendmaking van de voorlopige selectie liet bondscoach Ronald Koeman zich al positief uit over de PSV'er, waardoor de keuze voor Malen wat dat betreft geen grote verrassing meer is.

Ook Veltman speelde zich in de picture bij Koeman. Sinds november 2017 raakte de Ajacied uit beeld bij Oranje, mede door een zware knieblessure. Onder Erik ten Hag is Veltman, die donderdag zijn contract bij Ajax verlengde, weer helemaal terug. Hij begon het seizoen als rechtsback, maar speelt de laatste wedstrijden centraal achterin op het plekje van Matthijs de Ligt.

De keuze voor Veltman gaat ten koste van Hans Hateboer, die nog wel geselecteerd werd voor de finaleronde van de Nations League. Kongolo valt wederom af en dat betekent dat Stefan de Vrij voldoende fit is. De verdediger raakte maandag nog geblesseerd. In de warming-up voor het competitieduel van Internazionale met Lecce haakte hij af met een blessure.

Keepers

Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer zijn de drie keepers voor de aanstaande interlandperiode. Zoet liet de Nations League deze zomer nog schieten omdat hij op het punt stond vader te worden. Nu de PSV'er terug is, gaat dat ten koste van Marco Bizot.

Weghorst

Voor Weghorst werd de bekendmaking opnieuw een teleurstelling. Met drie doelpunten in drie wedstrijden (waarvan één bekerduel) blijft de spits scoren voor VfL Wolfsburg. Maar Koeman blijft kiezen voor Luuk de Jong, wiens doelpuntenteller voor Sevilla nog op nul staat.

Koeman geeft aanstaande maandag een toelichting op zijn keuzes. Die dag komt Oranje ook weer bij elkaar om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen Duitsland (vrijdag 6 september). Maandag 9 september speelt Nederland in Tallinn tegen Estland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen