Klopp blij voor Van Dijk: "Grote man heeft de prijs opgehaald"

30 augustus 2019, 15:55

Jürgen Klopp zat donderdag te juichen voor de televisie toen hij hoorde dat Virgil van Dijk werd verkozen tot UEFA Speler van het Jaar. De trainer van Liverpool is zeer trots op de Nederlander en benadrukt dat het een teamprestatie is.

"Het is briljant, echt heel groot!", jubelt de trainer op kenmerkende wijze op de clubwebsite. "Ik wilde hem direct na afloop bellen, maar hij moest daar nog plichtplegingen doen. Ik ben zo blij voor hem. Virgil weet dat hij de prijs niet had kunnen winnen zonder de spelers om hem heen. Het is een prijs voor ons allemaal, maar we hebben de grote man gestuurd om de prijs op te halen."

Dat er een verdediger en niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo met de prijs vandoor gaat, vindt Klopp uitstekend. "Dat is ongebruikelijk, maar wel een goed teken voor het voetbal. Steeds meer mensen worden nu ook enthousiast van goed verdedigen in plaats van aanvallen. Virgil is een uitzonderlijke verdediger, op dit moment honderd procent zeker de beste van de wereld. Hij heeft deze prijs zeker verdiend. Het is voor hem de slagroom op de taart na de Champions League-winst."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen