De Jong en Sevilla koploper, maar balen van remise

30 augustus 2019, 22:12   Bijgewerkt: 30 augustus 2019, 23:03

Sevilla heeft vrijdagavond de foutloze status in de Primera Division niet vast kunnen houden. Hoewel de ploeg van Luuk de Jong wel sterker was dan Celta de Vigo en tien minuten voor tijd op voorsprong kwam, werd er uiteindelijk niet gewonnen. Sevilla staat door het punt (1-1) nog wel even aan kop, maar raakt die normaliter dit weekend weer kwijt.

Als De Jong het vizier iets scheper had gehad, dan had de goed spelende spits in de eerste helft een paar keer kunnen scoren. Al na zes minuten had de Nederlander namelijk een goede kopbal, maar die werd gepakt door goalie Rubén Blanco. Nog geen vijf minuten later gleed de spits de bal net naast het doel van de keeper van Celta de Vigo.

Hoewel Sevilla veel sterker was en ook via Nolito en uitblinker Jesus Navas kansen kreeg, kwam het uiteindelijk telkens niet door de achterhoede van Celta de Vigo. De koploper van de Primera Division - na een 0-2 zege op Espanyol en 0-1 overwinning op Granda - leek ook in de derde wedstrijd van het seizoen tot een minimale zege te komen.

Uit een vrije trap van Ever Banega kopte Franco Vázquez een kleine tien minuten voor tijd namelijk alsnog de 1-0 op de borden, maar direct daarna antwoordden de bezoekers met een knappe aanval. Denis Suárez rondde knap af en bezorgde Sevilla niet alleen de eerste tegentreffer, maar ook het eerste verliespunt van de competitie. In de slotfase wilde De Jong nog een strafschop nadat hij werd beetgehouden bij een voorzet, maar arbiter Carlos del Cerro Grande ging daar niet in mee. 

Zodoende blijft De Jong met Sevilla wel aan kop van de Primera Division, maar kan Atlético Madrid als de enige ploeg van Spanje nog foutloos blijven als het wél wint van Eibar. Diverse ploegen kunnen dit weekend op doelsaldo ook over Sevilla en co heen gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen