PSG én Bologna in elk geval even aan kop na hun zeges

30 augustus 2019, 22:47   Bijgewerkt: 30 augustus 2019, 23:56

Paris Saint-Germain is in elk geval voor even weer terug op de plek waar het de laatste jaren vrijwel altijd stond: aan kop van de Ligue 1. Na een probleemloze, maar sobere 0-2 zege op Metz staat het op doelsaldo boven Rennes. De nog altijd foutloze ploeg die kan later dit weekend echter wel weer over de formatie van Thomas Tuchel heen.

De Duitse coach had bij de nog altijd afwezigheid van Neymar - hij lijkt op weg naar FC Barcelona - een basisplaats ingeruimd voor Ángel di Maria. De Argentijn ging na elf minuten achter de bal staan toen PSG een penalty kreeg en faalde niet. Eric Maxim Choupo-Moting verdubbelde vlak voor de pauze de score, uit een assist van Marco Verratti.

PSG deed het ook zonder de geblesseerde sterspelers Edinson Cavani, Julian Draxler en Kylian Mbappé, waardoor het een uiteindelijk zege zonder franje werd, maar er in elk geval niets verloren ging. Bovendien werd er nog een record gepakt: voor het 42ste duel op rij scoorde de regerend landskampioen een doelpunt in de Franse competitie. Nagepraat werd er echter vooral over de staking na twintig minuten: de fans van Metz hadden kwetsende spandoeken meegenomen. Na een korte pauze werd het duel echter weer hervat. 

Late zege 'Nederlands' Bologna

In de Serie A boekt de Nederlandse enclave van Bologna een belangrijke, maar zeer late zege op SPAL. Met Stefano Denswil en Mitchell Dijks in de basis stond het tot diep in blessuretijd gelijk, maar Roberto Soriano zorgde in extremis voor de driepunten voor Bologna - dat vorige week gelijkspeelde tegen Hellas Verona en door de gepakte vier punten in elk geval even aan kop van de Serie A gaat. Jerdy Schouten bleef negentig minuten op de bank, naast de ernstig ziekte trainer Sinisa Mihajlovic. Aan hem werd de overwinning logischerwijs opgedragen.  

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen