NRC komt met onthullend stuk over Garcia de la Vega: hij ontkent

30 augustus 2019, 23:31   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 11:13

Roda JC staat mogelijk nog een hoop heibel te wachten met Mauricio Garcia de la Vega. Uit onderzoek van het NRC blijkt dat de Mexicaan bij vorige clubs zijn financiële verplichtingen niet is nagekomen en dat er nog een behoorlijk aantal slepende conflicten rondom hem lopen. Inmiddels heeft hij zelf via een statement gereageerd op het verhaal, dat volgens hem niet juist is.

Het NRC schrijft onder andere dat Garcia de la Vega heeft verzwegen dat hij zijn licentie als spelersmakelaar is kwijtgeraakt als gevolg van 'financiële malversaties'. Ook heeft hij regelmatig financiële conflicten gehad, mede omdat hij vaak werkte met leningen. Bij zijn vorige clubs betaalde hij de kosten die er kwamen uiteindelijk nooit, zo vertellen diverse hoofdrolspelers (in totaal negen) bij zijn vorige clubs tegenover de krant. In 2015 had hij volgens de bank twintig leningen lopen bij verschillende banken.

De KNVB en verkoper Frits Schrouff zijn niet op de hoogte van deze berichten. De voetbalbond moet bij 25% van de aandelen onderzoek doen naar de herkomst van het geld, zoals eerder bij FC Den Bosch ook gebeurde en uiteindelijk werd afgekeurd. Volgens het NRC kan het nog lang duren voordat dat proces ook daadwerkelijk is afgerond, omdat hij de aandelen officieel nog altijd niet in handen heeft.

Lees ook: 'Justitie verdenkt oud-bestuurders Roda van fraude'

Statement

In een statement heeft de aanstaand eigenaar van Roda JC inmiddels gereageerd op het artikel. 'De journalist maakt daarbij grotendeels gebruik van informatie en bronnen die men verkregen heeft via de tegenpartij van een rechtszaak in Murcia. Deze zaak diende bij sporttribunaal CAS. De tegenpartij is daar geheel in het ongelijk gesteld', schrijft de Mexicaan, die het statement op persoonlijke titel schrijft. Op de clubsite van de Limburgers of via de officiële kanalen wordt er met geen letter over dit artikel gerept.

'Aangezien het de KNVB is die mijn aandelenovername zal beoordelen, zal ik ook de KNVB van alle informatie voorzien die aantoont dat de conclusies van de NRC-journalist onjuist zijn. Ik zal die informatie op korte termijn naar de KNVB sturen. Dezelfde informatie zal ik openbaar maken, maar pas nadat de KNVB een oordeel heeft gevormd over de aandelenovername van Roda JC. Dit om het proces dat doorlopen wordt om de club over te nemen niet onnodig te verstoren', aldus Garcia de la Vega, die met vertrouwen uitkijkt naar het oordeel van de Nederlandse voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen