Bos en Telgenkamp zijn schuldbewust na nederlaag tegen Zwolle

31 augustus 2019, 10:53

FC Emmen ging vrijdag in eigen huis met 1-3 ten onder tegen PEC Zwolle en dat kwam met name door matig verdedigen. Er ging veel mis in de defensie, zo vinden ook Henk Bos en Dennis Telgenkamp.

Middenvelder Bos zag dat Emmen vroeg op voorsprong kwam, maar dat het na een tegengoal als een kaartenhuis in elkaar zakte. "Het was bijna open huis", zegt hij tegen RTV Drenthe. "Bel Hassani ging op het middenveld spelen en daar hadden wij geen goed antwoord op. Zij hadden continu een mannetje vrij en met name Hamer en Clement konden doen wat ze wilden en veel ballen achter onze verdediging leggen. Dat heeft voor een groot gedeelte te maken met communicatie."

Bos vindt dus dat het middenveld in de problemen kwam, terwijl keeper Dennis Telgenkamp zag dat ook hij ongelukkig speelde. "Die eerste tegengoal was een mazzeltje voor PEC. Een doelpunt die echt uit de lucht kwam vallen. Ik hoorde dat er sprake was van hands, maar ik heb dat zelf niet gezien op het moment zelf", zegt de opvolger van Kjell Scherpen. "Daarna komen ze door miscommunicatie tussen Keziah Veendorp en mij op 1-2. Ik coachte dat die bal voor Keziah was, maar kennelijk heeft hij dat niet zo begrepen of gehoord. Dat moet ik dus nog beter organiseren."

Emmen kent een matige start van de Eredivisie en staat na vijf duels op drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen