PSV verhuurt overbodige Luckassen aan Anderlecht

31 augustus 2019, 15:38   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 17:58

Derrick Luckassen maakt het seizoen af bij RSC Anderlecht. PSV stalt de overbodige 24-jarige verdediger voor één jaar bij de Belgische club. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen, melden beide clubs via de officiële kanalen.

Trainer Mark van Bommel liet zich enige tijd ontvallen dat de rol van Luckassen bij PSV is uitgespeeld. De verdediger, die vorig jaar werd verhuurd aan Hertha BSC, begon het seizoen nog als basisspeler. Na de verloren wedstrijd tegen FC Basel (2-1), waarin hij nog aan de aftrap verscheen, kreeg Luckassen geen speeltijd meer.

Bij Anderlecht vergroot Luckassen de Nederlandse enclave. Michel Vlap en Philippe Sandler komen ook uit voor de Belgische club. "Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België. Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk er naar uit om in deze club, met spelers zoals Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien", aldus Luckassen via de website van Anderlecht.

Anderlecht heeft met de komst van Luckassen de gewenste defensieve versterking binnen. "De komst van Luckassen geeft ons centraal achterin opnieuw een aantal sterke opties. Derrick heeft ervaring, speelde in Nederland op het hoogste niveau en past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel van de verdediger die we voor ogen hadden", zegt sportief directeur Michael Verschueren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen