Blessure Laporte smet op zege City, Chelsea morst punten

31 augustus 2019, 17:57   Bijgewerkt: 31 augustus 2019, 23:20

Manchester City heeft zaterdag op overtuigende wijze Brighton & Hove Albion geklopt. Door doelpunten van Kevin De Bruyne, Sergio Agüero (twee keer) en Bernardo Silva won de titelhouder met 4-0. Smet op de zege was een ogenschijnlijk zware blessure die Aymeric Laporte voor rust opliep. Chelsea blameerde zich voor eigen publiek door met 2-2 gelijk te spelen tegen Sheffield United.

Manchester City - Brighton & Hove Albion 4-0

De thuisploeg kende een droomstart tegen het Brighton & Hove Albion van basisspeler Davy Pröpper. Na iets meer dan een minuut opende Kevin De Bruyne de score door op aangeven van David Silva de bal langs doelman Matthew Ryan te schuiven. Het volgende doelpunt viel vlak voor rust. Na een prachtige aanval schoot Sergio Agüero de 2-0 overtuigend binnen.

Vlak voor het doelpunt van Agüero liep Laporte een ogenschijnlijk ernstige knieblessure op. De Franse verdediger werd per brancard van het veld gedragen. Met Fernandinho als vervanger van Laporte liepen The Citizens in de tweede helft uit naar 4-0. Eerst maakte Agüero zijn tweede van de middag door de bal in de kruising te jagen. Koud in het veld droeg ook Bernardo Silva zijn steentje bij door de vierde City-goal te scoren.

Chelsea - Sheffield United 2-2

Na de ontmoeting met Norwich City trof Chelsea, dat in de groepsfase van de Champions League gekoppeld is aan Ajax, zaterdag wederom een promovendus. Waar The Blues in de vorige speelronde goed wegkwamen met een 2-3 zege op Norwich, ging het mis tegen Sheffield. Chelsea stond halverwege de wedstrijd nog met 2-0 voor, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Abraham was een week geleden tegen Norwich City de grote man aan Chelsea-zijde en leek tegen Sheffield United ook de matchwinnaar worden. De 21-jarige Engelse spits opende na negentien minuten de score na een fout van doelman Dean Henderson. Niet veel later profiteerde hij weer van defensief geschutter en maakte de 2-0. Meteen na rust tekende Callum Robinson voor de aansluitingstreffer. In de slotfase verschalkte Kurt Zouma zijn eigen doelman, waardoor Chelsea voor de derde keer in vier wedstrijden punten morste.

Overige uitslagen:

West Ham United - Norwich City 2-0

Newcastle United - Watford 1-1

Crystal Palace - Aston Villa 1-0

Leicester City - Bournemouth 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen